Sari la conținut

Cea mai întâlnită GREȘEALĂ pe care o fac multe femei atunci când se demachiază

Vrei un ten sănătos și curat? Uită de șervețelele demachiante! Esteticienii și dermatologii atrag atenția că demachierea corectă nu înseamnă doar să-ți ștergi fardul cu un șervețel umed. Acesta îți poate lăsa reziduri pe piele, o poate deshidrata și o poate zgâria, putând favoriza apariția infecțiilor

Dana Lascu

Ne sunt la îndemână și le folosim cu precădere pentru a îndepărta fardul de pleoape sau rujul de pe buze. Dar specialiștii spun că ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a decide că asta e cea mai „bună” metodă de demachiere.

În primul rând, pentru că nu curăță decât superficial, iar în al doilea pentru că din cauza substanțelor cu care sunt îmbibate, aceste șervețele pot provoca iritații, erupții pe piele și îmbătrânire permatură.

Lasă în urmă reziduuri

Joanna Vargas o esteticiană americană care-i are clienți pe Eva Mendes și Jake Gyllenhaal a explicat, pentru DailyMail Online, că „șervețelele demachiante nu curăță întotdeauna fața și lasă în urmă o mulțime de reziduuri”.

Danuta Mieloch, esteticiană și ea, susține că, de fapt, acestea nu fac decât să plimbe murdăria pe față: „Folosindu-le, ai senzația că faci ceea ce trebuie, dar sunt oribile pentru pielea ta”, subliniază ea, atrăgând atenția că aceste șervețele lasă în urmă reziduuri chimice care pot provoca reacții alergice.

Mieloch, care folosește șervețele demachiante doar când pleacă în călătorii, a adăugat că acestea ar trebui să fie considerate cel mult un prim pas în rutina de îngrijire a pielii.

Ele ar trebui să fie urmate de o curățare conștincioasă a dermei cu apă și produse cât mai puțin posibil chimice.

Pot desidrata pielea

Apoi, chiar dacă sunt „umede”, asta nu înseamnă că sunt și hidratante. Datorită faptului că ele conțin alcool sau alte substanțe „de curățare”, șterg uleiul de pe suprafața pielii, ducând la deshidratare și crescând riscul de apariție al erupțiilor cutanate. „Pielea este la fel ca aparatul digestiv, are nevoie de bacterii bune.

Atunci când ne demachiem este foarte important să păstrăm aceste bacterii bune și să le îndepărtăm doar pe cele rele”, a arătat Mieloch.

Dermatologul Joshua Zeichner spune, însă, că pericolul utilizării acestui tip de demachiante este altul: prin uscarea excesivă a pielii se poate provoca apariția iritațiilor, ceea ce va face dificilă tratarea și prevenirea acneii. Nu în ultimul

rând, el atrage atenția că materialul din care sunt făcute aceste șervețele poate zgâria stratul protector al pielii, provocând infecții.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel