Sari la conținut

Cea mai puternică rugăciune către Sfânta Xenia. Rostește-o azi: îți protejează familia de spiritele rele

Cea mai puternică rugăciune către Sfânta Xenia. Creștinii ortodocși o sărbătoresc pe 24 ianuarie pe Sfânta Xenia, care a fost inclusă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în calendarul său în iulie 2020.

Xenia Grigoryevna Petrova, cunoscută și sub numele de Sfânta Fericită Xenia din Sankt Petersburg, este o sfântă protectoare a Sankt Petersburg, care, potrivit tradiției, a donat toate bunurile sale săracilor după ce soțul ei s-a stins din viață.

Sfânta Xenia cea nebună întru Hristos" - Formula AS

Cine a fost Sfânta Xenia

Xenia Grigoryevna Petrova a trăit în secolul al XVIII-lea în Sankt Petersburg, capitala Imperiului Rus.

După ce a rămas văduvă la 26 de ani, a vândut toate proprietățile și toți banii i-a dat necăjiților și apropiaților săraci. A trebuit să treacă peste obstacolele rudelor care o considerau nebună.

Sfânta Xenia era cu adevărat nebună, dar nu de internat în spital, ci nebună pentru Hristos, cu mintea limpede și ageră, cu inima mărinimoasă, cu dragoste mare față de Dumnezeu care le-a rânduit pe toate în viață spre mântuire, așa cum numai sfinții pot fi.

S-a îmbrăcat în hainele soțului și-a început să hoinărească pe străzi, rugându-se mereu și îndemnându-i pe toți să fie creștini buni. A trăit doar din pomana oamenilor, pe care cu greu o accepta. La început era judecată rău de oameni și luată în râs de cerșetori, cu care era asemănată. A răbdat toate Sfânta Xenia, asemeni Mântuitorului, pe care-L iubea nespus și la care dorea s-ajungă cât mai repede.

Dumnezeu i-a dăruit Sfintei Xenia darul vederii înainte, care a prezis multe lucruri. Dar evenimentul care i-a marcat pe ruși a fost moartea împărătesei Elisabeta, chiar de Crăciun, în anul 1761. Sfânta Xenia, în ajunul Crăciunului a alergat pe străzile Sankt Petersburgului, îndemnând pe oameni să coacă mulți colaci. De atunci, oamenii au început să vadă sfințenia Xeniei.

Sfânta Xenia împărțea tot ce primea la săraci. Oamenii o căutau măcar s-o vadă și-i dăruiau de toate, știind că o milostenie la un om al lui Dumnezeu e jertfă mare. Cum primea, așa dăruia la bolnavi, neputincioși, orfani și văduve.

 

Cea mai puternică rugăciune către Sfânta Xenia, protectoarea familiei

Sfânta Xenia este considerată și ocrotitoarea familiei. Multe femei se roagă către Sfânta Xenia atunci când doresc să-și întâlnească sortitul și să se căsătorească. Multe dintre tinerele domnișoare apelează la ajutorul Cuvioasei atunci când doresc să conceapă un copil. Rugăciunea către această Sfântă ajută credincioșii să-și găsească liniștea sufletească și armonia.

Mulți dintre credincioși se roagă atât Sfântului Mina sau rostesc rugăciunea talisman pentru a-și ocroti familia de spiritele rele. Pentru ca ruga să ajungă către Sfântă este bine să te rogi timp de 40 de zile. Seară de seară, rostind această rugă vei reuși să te apropii de puterea cerească. Atât ruga către Sfânta Xenia, cât și acatistul acesteia au puteri miraculoase. Pentru a te rugă către Sfânta Xenia cea nebună pentru Hristos începe în felul următor:

„O, Sfântă maică Xenia, vieţuind sub acoperământul Celui Preaînalt şi întărită fiind de Maica lui Dumnezeu, răbdând foamea şi setea, gerul şi arşiţa, defăimările şi prigonirile, ai primit de la Dumnezeu darul înainte-vederii şi al facerii de minuni, iar acum sălăşluieşti întru lumina Celui Atotputernic. Sfânta Biserică te preamăreşte acum ca pe o floare bineînmiresmată. Stând înaintea sfintei tale icoane, ne rugăm ţie ca uneia care eşti întru viaţa cea neîmbătrânitoare, dar petreci şi împreună cu noi: primeşte cererile noastre şi le du la scaunul Milostivului Părinte Ceresc, ca ceea ce ai îndrăznire către El; cere pentru cei ce aleargă la tine mântuire veşnică, îmbelşugată binecuvântare pentru faptele şi începuturile cele bune, izbăvire din toate nevoile şi necazurile. Mijloceşte cu rugăciunile tale înaintea Atotînduratului nostru Mântuitor, pentru noi netrebnicii şi păcătoşii.”

Credincioșii spun că după ce au citit rugăciunea Sf. Xenia li s-au îndeplinit cele mai puternice visuri. Pentru a reuși să-ți găsești un loc de muncă poți apela și la Sfântul Efrem sau Maicii Domnului, aceștia îți vor arăta calea cea dreaptă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel