Sari la conținut

Cea mai rară grupă de sânge din lume. I se mai spune „sângele de aur” și mai puțin de 50 de persoane din lume îl au

cea mai periculoasă grupă de sânge
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Cea mai periculoasă grupă de sânge

Sângele  de aur: cea mai rară grupă de sânge din lume. Pentru  mai puțin de 50 de persoane cu această grupă de sânge, găsirea unei transfuzii de sânge ar putea fi extrem de dificilă.

Sângele auriu sună ca cel mai recent șarlamăt medical, cum ar fi, obțineți o transfuzie de sânge auriu pentru a vă echilibra midiclorienii tantrici! Sângele auriu este de fapt porecla pentru Rh-null, cea mai rară grupă de sânge din lume.

După cum a raportat Mosaic, grupa de sânge este atât de rară încât s-a raportat că doar aproximativ 43 de persoane îl au în întreaga lume, iar până în 1961, când a fost identificat pentru prima dată la o femeie aborigenă australiană, medicii au presupus că embrionii cu sânge Rh nul vor muri pur și simplu în uter.

La nivelul celulelor roşii din sânge există până la 342 de antigeni – moleculele care declanşează producerea anumitor proteine specializate numite anticorpi – iar absenţa acestora este cea care determină tipul de sânge al unei persoane.

Aproximativ 160 dintre aceşti antigeni sunt consideraţi comuni, adică se găsesc în celulele roşii ale majorităţii oamenilor de pe planetă. Dacă cineva nu are un antigen care se găseşte la 99% din oamenii, atunci sângele lor este considerat rar şi dacă nu au un antigen găsit la 99,99% din oameni, atunci sângele lor este considerat foarte rar.

Cei 342 de antigeni cunoscuţi aparţin sistemelui de 35 de grupe sanguine, dintre care sistemul Rh sau „Rhesus” este cel mai mare dintre ele, cu 61 de antigeni. Nu este neobişnuit ca oamenilor să le lipsească unul dintre aceşti antigeni.

De exemplu, aproximativ 15% din caucazieni nu au antigenul D, antigenul Rh cel mai semnificativ, având deci RhD negativ. În contrast, tipurile de sânge Rh negativ sunt mult mai puţin frecvente în rândul populaţiilor asiatice (0,3 %). Dar ce se întâmplă dacă unui om îi lipsesc toţi 61 de antigeni Rh?

După cum a raportat Mosaic, sângele auriu este incredibil de important pentru medicină, dar și foarte periculos de trăitpentru persoanele în cauză.

Dacă un purtător  deRh-null are nevoie de o transfuzie de sânge, îi este dificil să găsească un donator, iar sângele este notoriu dificil de transportat la nivel internațional. Purtătorii Rh-null sunt încurajați să doneze sânge ca asigurare pentru ei înșiși, dar cu atât de puțini donatori răspândiți în întreaga lume și cu limitări ale frecvenței cu care pot dona, acest lucru poate pune, de asemenea, o povară altruistă asupra acelora care sunt de acord să doneze pentru alții. .

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: