sâmbătă, martie 25, 2023

Ministrul Sănătății a dat o veste proastă credincioșilor. Deși relaxarea s-a extins treptat și de la 15 iunie se deschid mall-urile, piscinele și sălile de sport, slujbele în biserică trebuie să mai aștepte.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor în prezenţa credincioşilor nu va fi posibilă mai devreme de 1 iulie, urmând ca decizia să fie luată în funcţie de evoluţia cazurilor de COVID-19.

Te-ar mai interesa: Premieră medicală mondială: Un pacient complet orb...

„Evaluarea şi evoluţia zilnică pe care o vom face în următoarea perioadă ne va da şi momentul în care se va produce acest lucru. De pe 15 (iunie – n.r.), încă nu. Încă avem o rată de transmitere în comunitate. Ieri am avut 237 de cazuri noi. Încă avem în jur de 150 de cazuri la Terapie Intensivă, încă avem peste 4.000 de cazuri active în societate, iar adresabilitatea a crescut din ce în ce mai mult la Unităţile de Primire Urgenţă în ultima perioadă. În măsura în care în perioada 15 iunie – 1 iulie vom vedea că avem o evoluţie favorabilă, scăderea numărului de cazuri, dar mai ales transmiterea în comunitate în măsură scăzută, atunci putem decide”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Te-ar mai interesa: De ce se pune pâine și sare pe pragul casei, mâine...

Nelu Tătaru a subliniat că totuşi nu se va întâmpla acest lucru mai devreme de 1 iulie, „atâta timp cât nu avem obiectivată într-adevăr o scădere a transmiterii”.

Toate acestea deși Patriarhia Română consideră că revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult (cu respectarea subînțeleasă a regulilor de distanțare fizică și de igienizare a spațiilor liturgice stabilite de autoritățile competente) este deja deplin justificată și adecvată actualei realități sociale românești.
În acest sens au fost făcute, inclusiv recent, firești și consistente demersuri către autorități, însoțite de speranța intensă a unui răspuns realist și înțelept, potrivit unui comunicat al Patriarhiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private