Sari la conținut

Cea mai sănătoasă pâine pentru diabetici. Reglează nivelul zahărului din sânge

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Pâinea trebuie considerată un aliment de sine stătător

Diabetul este o afecțiune caracterizată de funcționarea necorespunzătoare a pancreasului. Dacă acesta nu funcționează corect, pancreasul nu poate regla nivelul zahărului din sânge, iar diabetul se poate instala.

Odată declanșat, diabetul nu se poate vindeca. Totuși, acesta poate fi ținut sub control cu ajutorul alimentației și tratamentelor.

Diabeticii trebuie să urmeze o dietă specială care să nu afecteze nivelul zahărului din sânge și care să nu îl ridice brusc.

Pâinea poate fi, uneori, contraindicată în diabet, în funcție de ingredientele pe care le conține. Cu toate acestea, pentru câ pâinea este un aliment de bază pentru români, există un anumit tip de pâine care este chiar reocmandat în cazul diabeticilor.

Pâinea recomandată diabeticilor

Cea mai bună pâine pentru a scădea zahărul din sânge este pâinea din 100% cereale integrale, dezvăluie medicul nutriţionist american Courtney D’Angelo, potrivit Click! pentru femei.

Pâinea din cereale integrale conține o multitudine de nutrienți care, de fapt ajută la reglarea zahărului din sânge.

Fibrele ajută la încetinirea absorbției zahărului, favorizează dezvoltarea bacteriilor intestinale și te ajută să ajungi mai repede la senzaţia de saţietate, ceea ce scade pofta de gustări nesănătoase de-a lungul zilei.

Evită carbohidrații rafinați

Pentru reducerea şi controlarea nivelului glicemiei, este bine să reduci consumul de carbohidrați rafinați și procesați, ca produsele de patiserie și pâine albă.

Organismul descompune aceste alimente rapid în glucoză, care intră în sânge și crește nivelul glicemiei, fluctuație care trebuie evitată atât pentru a preveni diabetul, dar și pentru a-l ține sub control.

Cerealele integrale bogate în fibre, ca ovăzul sau orzul, îmbunătățesc nivelul de glucoză din sânge, deoarece fibrele nu sunt absorbite de organism și nu creează o creștere a zahărului din sânge, precum produsele din carbohidrați rafinați.

Consumul de pâine din cereale integrale, bogată în fibre și săracă în zaharuri rafinate, poate fi o modalitate excelentă de ţine glicemia sub control, notează sursa citată. Astfel, este cea mai recomandată pâine pentru a preveni diabetul și a menține un nivel normal al glicemiei.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel