Sari la conținut

Cea mai simplă metodă de slăbit. Cori Grămescu: „Poftele culinare scad în intensitate și frecvență”

Un stil de viață sănătos și echilibrat este alcătuit din 3 elemente principale: alimentația, odihna și activitatea fizică. Cea mai simplă metodă de slăbit este aceea care permite formarea unui echilibru între cele 3 elemente. Este adevărat că alimentația are un rol foarte important în această privință, însă sunt anumiți factori care te pot ajuta să pierzi în greutate cu mai puțin efort.

Alimentația echlibrată trebuie să ofere organismului nostru toți nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a funcționa corespunzător. Dietele de slăbit rectricționează de multe ori aportul substanțelor nutritive, lucru care poate cauza probleme de sănătate pe termen lung.

Deși dietele pot avea beneficiile lor, trebuie să știi că sunt anumite metode mult mai simple, care pot oferi rezultate uimitoare.

Cea mai simplă metodă de slăbit este hidratarea corectă. Ce implică aceasta?

Cori Grămescu, nutriționist și expert în fitness, explică pe Instagram ce rol are apa în organismul nostru și cum ne poate ajuta aceasta să slăbim fără efort.

„De multe ori aud și de la clientele mele “vai, dar eu beau apă, câteva pahare pe zi” și atunci realizez cât de puțină lume știe câtă apă ar trebui de fapt să consumăm – 44 de ml de apa per kilogram corp. Hidratatarea este un aspect esențial pentru buna funcționare a organismului nostru, însă e ușor să pierdem din vedere acest aspect, mai ales când avem un program aglomerat și agitat.

Atunci când bem destulă apă peste zi ne este mult mai ușor să avem un stil de viață echilibrat și sănătos. Când bem suficientă apa și suntem hidratați avem mai multa energie. Sistemul circulator funcționează în parametri buni, iar mecanismele prin care organismul nostru scapă în mod natural de toxine și substanțe nocive funcționează și ele corect”, afirmă Cori Grămescu.

Cum ne ajută apa să slăbim ușor?

„Hidratarea este, de asemenea, esențială pentru buna funcționare a sistemului nostru digestiv. Multe dintre persoanele care au probleme cu tranzitul digestiv au de fapt dificultăți cu menținerea unui nivel sănătos de hidratare, iar în momentul în care încep să își noteze câtă apă beau, constată că de fapt consumă mai puțin de jumătate din necesarul de apa de peste zi.

Alt aspect benefic pe care îl constată rapid clientele mele care încep să își monitorizeze consumul de apă este că poftele culinare scad în intensitate și frecvență. De multe ori acea senzație de poftă inexplicabilă de mâncare se datorează faptului că nu bem suficientă apă, așa că asigurarea unui nivel optim de hidratare ne ajută să avem și un apetit normal, ușor de controlat”, adaugă nutriționistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel