Sari la conținut

Cea mai simplă metodă prin care poate fi îmbunătățită memoria

lipsa de memorare si atentie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
cetatenii Uniunii Europene au raportat un deficit de atentie si memorie

Cercetătorii au descoperit mecanismul prin care un somn bun îmbunătățește capacitatea de învățare și memoria.

O echipă de cercetători din China și din Statele Unite a folosit tehnici microscopice avansate pentru a observa noile sinapse formate în timpul somnului.

Potrivit studiului publicat în revista Science, chiar și antrenamentele intense nu au putut compensa somnul pierdut.

Cercetătorii de la New York University și de la Peking University au antrenat șoareci pentru a-și dezvolta o nouă abilitate: mersul pe o vergea care se rotește.

Ulterior, oamenii de știință au analizat interiorul creierului viu al acestora cu ajutorul microscopului, pentru a vedea ce se întâmplă atunci când animalele dormeau sau erau private de somn.

Studiul a indicat că în creierul șoarecilor care dormiseră se formau cu mult mai multe sinapse și învățau mai repede. De asemenea, prin întreruperea anumitor faze ale somnului șoarecilor, cercetătorii au arătat că somnul profund este necesar pentru formarea memoriei, deoarece, în timpul acestuia, mintea reia activitatea din ziua anterioară.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel