Sari la conținut

Ceai antiinflamator care reglează circulația sângelui și ajută la prevenirea dezvoltării trombilor

Sursă: Unsplash

Circulația deficitară este o afecțiune cu care se confruntă multe persoane, nu doar o singură cauză. Deși este adevărat că afectează mai ales femeile, și bărbații sunt predispuși la o circulație sanguină deficitară și riscă să dezvolte boli de inimă.

Unele dintre problemele generate sunt mai serioase și, prin urmare, atenția lor nu trebuie să fie o chestiune minoră. Potrivit platformei de sănătate Mayo Clinic, printre unele afecțiuni se numără cheagurile de sânge, venele varicoase, accidentele vasculare cerebrale, vasculita și anevrismele, pentru a numi doar câteva dintre ele.

În general, cauzele variază între leziuni, genetică, comorbidități, cum ar fi hipertensiunea sau colesterolul ridicat și administrarea anumitor medicamente. În plus, există și factori de risc specifici, unul dintre principalii fiind vârsta, deoarece cu cât sunteți mai în vârstă, cu atât este mai probabil să suferiți de ele.

Lista factorilor de care trebuie să țineți cont include fumatul, statul prelungit în șezut sau în picioare într-o singură poziție, un stil de viață sedentar, excesul de greutate și sarcina. Alții pot include un istoric familial de boli de inimă și faptul că ați fost diagnosticat cu diabet.

Ceaiul care îmbunătățește circulația

Pentru a îmbunătăți circulația, este indicat să se verifice care dintre aspectele de mai sus pot fi aplicate în cazul particular sau care obiceiuri trebuie lăsate deoparte. În primul rând, este necesar să se adapteze orele de activitate fizică și să se asigure că dieta este adesea echilibrată.

Ziarul La Nación menționează că consumul de ceai de oregano ajută la îmbunătățirea circulației și la prevenirea apariției trombilor (unul dintre cele mai notorii efecte atunci când există o astfel de afecțiune). Ziarul evidențiază și alte „beneficii” pentru organism, cum ar fi faptul că conține vitaminele A, C, E și K, precum și magneziu, potasiu și fier.

Avantajele acestei infuzii nu se opresc aici, deoarece este legată de un efect relaxant care, în consecință, ajută la combaterea insomniei. Pe de altă parte, i se asociază un potențial diuretic și este un complement „ideal” atunci când se face mișcare și se încearcă menținerea unei greutăți echilibrate.

Cum se prepară ceaiul?

Un alt motiv pentru care ar trebui consumat acest ceai este că ajută la contracararea disconfortului digestiv, cum ar fi refluxul, arsurile la stomac și constipația. La Nación explică faptul că pentru a prepara această băutură aveți nevoie doar de o cană de apă, o lămâie, o jumătate de linguriță de miere și o lingură de oregano măcinat.

Lichidul trebuie așezat pe flacără până când atinge punctul cel mai înalt. Apoi este momentul să se ia de pe foc, să se adauge oregano și să se aștepte aproximativ zece minute până când se odihnește înainte de a adăuga restul ingredientelor.

Pe de altă parte, site-ul Saber Vivir indică faptul că amestecarea sfeclei cu pătrunjel este un remediu de casă pentru problema menționată mai sus. Aceasta deoarece ar putea favoriza deschiderea vaselor de sânge și ar putea oferi organismului un efect antioxidant și antiinflamator.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.