Sari la conținut

Ceai cu miere. Un medic a dezvăluit cum afectează colesterolul

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Îndulcirea ceaiului cu miere în loc de zahăr nu va aduce beneficii numai sănătății, ci și nivelului de colesterol. Noile cercetări arată că orice băutură îndulcită cu zahăr poate reduce riscul cardiometabolic, inclusiv creșterea zahărului din sânge și a colesterolului ridicat.

Cu gustul său dulce și textura catifelată, acest produs pentru albine oferă mai mult decât un adaos plăcut la băuturi și mese.

Nivelurile ridicate de colesterol pot crește semnificativ riscul de boli cardiovasculare grave, cum ar fi accidentul vascular cerebral și bolile de inimă, iar diabeticii care nu tratează glicemia crescută riscă leziuni permanente ale nervilor și probleme de vedere.

„Fără îndoială că acești doi vinovați trebuie ținuți sub control, dar cercetătorii au fost uimiți de faptul că produsul albinelor umplut cu zahăr ar putea avea un efect pozitiv în acest caz”, spune dr. Igor Strokov.

El adaugă că echipa de oameni de știință a ajuns la această concluzie surprinzătoare după ce a analizat mai mult de 18 studii controlate care au implicat 1.100 de persoane. Produsul apicol comentat are în mod constant efecte fie neutre, fie benefice, în funcție de prelucrare, sursa florală și cantitatea în care este consumat.

ceai cu miere, beneficii
Sursa foto: arhiva Doctorul Ziile

Alte beneficii ale produsului

„Există de multă vreme un consens în rândul experților în sănătate publică și nutriție că zahărul este zahăr. Aceste rezultate arată că nu este cazul și ar trebui să oprească definirea mierii ca produs al zahărului adăugat în ghidurile alimentare, adaugă specialistul. Celelalte proprietăți utile ale produsului apicol comentat nu sunt de neglijat”, mai spune medicul.

Datorită compoziției sale bogate, se disting următoarele proprietăți utile:

  • Ajută la îmbunătățirea imunității organismului;
  • Previne tulburările de stomac și poate îmbunătăți digestia;
  • Calciul din compoziția sa ne ajută oasele să fie sănătoase;
  • Are un efect bun asupra sistemului cardiovascular, îmbunătățește activitatea inimii, face vasele de sânge mai elastice, îmbunătățește calitatea sângelui și întărește mușchiul inimii;
  • Pentru raceli sau infectii virale, favorizeaza recuperarea rapida, are un efect excelent asupra sistemului respirator si are efect antiinflamator;
  • Cantitatea mare de fier din compoziția sa ajută la prevenirea anemiei;
  • Are efecte antifungice, antivirale și antibacteriene. De asemenea, este utilizat pe scară largă în cosmetologie. Datorită proprietăților sale, îmbunătățește starea pielii și a părului.
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel