Sari la conținut

Ceai pentru boala ficatului gras. Trebuie băut dimineața, pe stomacul gol

oboseala
sursa foto: arhiva doctorul zilei
tratament ficat gras

Din cuprinsul articolului

Boala ficatului gras este o afecțiune frecventă cauzată de stocarea grăsimilor suplimentare în ficat. Cei mai mulți oameni nu au simptome și nu le provoacă probleme grave. În unele cazuri, însă, poate duce la afectarea ficatului. Vestea bună este că puteți adesea preveni sau chiar inversa boala ficatului gras cu schimbări în stilul de viață.

Printre tratamentele naturiste pentru ficatul gras putem gasi si utilizarea unui ceai minune, care se consumă dimineața, pe stomacul gol.

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat la Antena 3 cum se prepară ceaiul din măceșe uscate, ideal pentru boala ficatului gras.

„Într-un termos de circa 1 litru, se pun 20 boabe de măceşe, se pune apă fierbinte peste ele şi se lasă 12 ore.

Apoi se toarnă din ceai într-un pahar şi punem trei linguri de sorbitol sau xilitol, amestecăm bine şi se bea o dată, dimineaţa, pe stomacul gol.

Peste 20 de minute, se bea încă un pahar. După jumătate de oră, punem mânca”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la Antena 3.

Potrivit Lidiei Fecioru, acest procedeu se repetă de şase ori, din două în două zile.

E o cură de tratament bună pentru ficat, spune bioenergoterapeutul.

FOTO: WOWBIZ

Planta cu efect antibiotic

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre o planta cu efect antibiotic. Este foarte bună pentru astm, probleme ale stomacului sau afecțiuni hepatice.

„Este o plantă foarte cunoscută care se întâlnește și la noi. Se numește iarba mare şi se găseşte în plafar.

Se consumă de la această plantă şi rizomul, și rădăcina groasă, şi rădăcinile subţiri, şi tulpina, și floarea.

Din floarea de iarbă mare se face tinctură și se bea.

Această iarbă mare e foarte bună şi merge ca un antibiotic pe tot ce înseamnă bacilul Koch, pentru alergii, pentru tot astm bronșic. Conține vitamina B5, B12, A, C și este un antioxidant foarte bun hepatic.

De asemenea, ajută la tonifierea stomacului și este foarte bună pentru tot ce înseamnă partea diuretică, adică pietre la rinichi etc.

Este bună şi împotriva viermișorilor, a paraziților.

Se mai folosește și în problemele genitale, dar nu se de voie să fie băută de femeile însărcinate, pentru că ceaiul poate crea unele probleme la uter.

Ceaiul de iarba mare se poate cumpăra de la plafar, dar îl putem culege şi singuri. Numai că planta nu trebuie să fie adultă, trebuie să fie până în trei ani, pentru ca rădăcina să nu devină lemnoasă”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel