Sari la conținut

Ceaiul care absoarbe grăsimile: se bea noaptea ca să slăbești în timp ce dormi

ceai de prune
Unsplash
grasime abdominala

Există modalități de a pierde în greutate fără a fi nevoie să urmezi o dietă strictă sau să numeri caloriile. Pentru a atinge acest obiectiv, este suficient să ai obiceiuri alimentare bune, să urmezi o dietă conștientă și să faci exerciții fizice.

Merită menționat faptul că exercițiile fizice nu numai că îngrijesc și întăresc organismul, dar previn și bolile, îmbunătățesc starea de spirit și combat stresul și anxietatea.

„De multe ori, mici scăderi în greutate pot fi obținute prin simpla îmbunătățire a anumitor obiceiuri (proaste) pe care le avem la masă, în bucătărie, la cumpărături sau la restaurant”, spune nutriționistul-dietetician Magda Carlas, autoarea cărții „Dieta poate aștepta”.

Pe lângă respectarea unei diete echilibrate și practicarea unor activități fizice, cum ar fi urcatul și coborâtul scărilor, puteți include ceaiuri din plante, care sunt diuretice și care vă vor permite să atingeți obiectivul dorit într-un timp scurt.

Citeste si:

Unul dintre cele mai recomandate este ceaiul de prune, care devine un fruct cu multiple substanțe nutritive, precum provitamina A, polifenoli și taninuri, care îi conferă culoarea roșie sau uneori violet caracteristică.

Prunele pot oferi mai mult decât o simplă ameliorare a constipației
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Laxativ natural

De asemenea, este bogat în fibre și sorbitol, ceea ce îl face un laxativ natural. Potrivit experților, pruna este un aliat pentru pierderea în greutate, deoarece generează o senzație de sațietate, reducând pofta de a mânca între mese. Cu toate acestea, ea are și aceste alte beneficii:

 • Combate constipația: consumul unui sfert de cană din acest fruct pe zi oferă 12% fibre împreună cu sorbitol, care ajută organismul să regleze tranzitul intestinal și să mențină un stomac mai plat.
 • Absoarbe grăsimile: atunci când se ia infuzie de prune în timpul nopții, aceasta va permite să se absoarbă tipul de grăsimi nocive care rămân în organism, această funcție o va face în timp ce acesta doarme. Acest lucru se datorează faptului că scade colesterolul rău din sânge și are fibre solubile care reduc grăsimea din alimente.
 • Întârzie îmbătrânirea: 130 de grame din acest fruct furnizează organismului 20% din vitamina C, datorită proprietăților sale antioxidante puternice. Prin urmare, protejează pielea de radicalii liberi care sunt responsabili de îmbătrânirea prematură.
 • Întărește oasele și dinții: datorită vitaminelor A, B și C care contribuie la menținerea dinților, precum și a țesuturilor moi și osoase. Consumul unor cantități bune va face ca oasele să devină mai puternice.

Cum se prepară ceaiul de prune

Ingrediente:

 • 8 prune uscate
 • 2 căni de apă
 • Miere (dacă se dorește)

Preparare:

 • Se încălzesc cele două căni de apă până la fierbere.
 • În timp ce apa fierbe, faceți o tăietură mică în prunele uscate și adăugați-le în apă.
 • Lăsați-le să fiarbă timp de 3 minute.
 • Serviți ceaiul și îndulciți cu miere, dacă doriți, conchide sursa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.