duminică, decembrie 4, 2022

Planta aromatică vindecătoare cu o mulțime de proprietăți. Menta este una dintre cele mai cunoscute și utilizate plante medicinale datorită proprietăților sale terapeutice. Poate fi instrumentul cel mai versatil, cu utilizări ingenioase pentru sănătate şi casă.

Planta aromatică vindecătoare cu o mulțime de proprietăți. Ce beneficii aduce?

Ce substanţe nutritive conţine menta și ce beneficii aduce?

Menta este o sursă excelentă de mangan, vitamina C și vitamina A. Studii recente au arătat aceste substanțe nutritive pot preveni dezvoltarea celulelor canceroase cu până la 40% la nivelul tubului digestiv, sânului și plămânilor. O mirodenie complexă din punct de vedere nutrițional, din mentă ne mai putem procura minerale ca potasiu, calciu, fier și magneziu.

Te-ar mai interesa: Își pun propriile interese pe primul loc: Cele tre...

Inhalaţiile de mentă au efect decongestionant și sunt foarte eficiente în tratamentul răcelii. În plus, menta mai conține o substanță numită acid rozmarinic, un bun antioxidant cu efect antiinflamator și bronhodilatator, util în prevenirea și combaterea crizelor de astm bronșic.

Mentolul conținut de frunzele plantei are acțiune bacteriostatică și carminativă.Ajutor în tratarea afecțiunilor digestive severe sau doar în calmarea crampelor musculare.

Planta aromatică vindecătoare cu o mulțime de proprietăți. Utilizări pentru sănătate

Odorizant de respirație. Mestecați doar câteva frunze de mentă! Ceaiurile și extractele de salvie au fost folosite de secole ca apă de gură pentru infecțiile orale.

Te-ar mai interesa: Magda Vasiliu: Cu ce mi schimba mie viața faptul c...

Ajutor digestiv extraordinar după cină

Ceai digestiv

Puneți frunzele proaspete de mentă în apă clocotită timp de aproximativ cinci minute și serviți. Este un ajutor digestiv extraordinar după cină.

Băuturi
Congelați câteva tăvi de gheaţă umplute cu ceai puternic de mentă, apoi folosiți cuburile de gheață pentru răcorirea băuturilor de vară! Adăugați frunze de mentă sau cuburi la mojito, ceai cu gheață sau limonadă proaspătă.

Te-ar mai interesa: Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui ...

Împrospătați camerele

Îprospătați-vă casa mirosind proaspăt adăugând câteva picături de ulei esențial de mentă la produsul dvs. de curățare preferat fără parfum.

Săculeţ parfumat anti-molii. Luaţi o mână de frunze și umpleţi un ciorap vechi de nailon. Suspendați-l cu un fir de aţă în interiorul unui şifonier.

Introduceți-le în pungi cu îmbrăcăminte din lână depozitate sau pur și simplu așezați-le în sertare. Schimbaţi săculeţul periodic, potrivit healthline.com.

Te-ar mai interesa: Te doare în GÂT? Rețeta unui medic te va scapă rap...

Apă de gură

Tăiați un sfert de cană de mentă proaspătă, balsam de albine, balsam de lămâie, busuioc, cimbru sau frunze de oregano și infuzați într-un litru de apă clocotită. Când se răcește, strecurați ierburile și păstrați lichidul la frigider.

Baie de mentă: Puneți o mână de frunze de mentă într-o cană mare de apă fierbinte timp de aproximativ zece minute. Adăugați în apa de baie pentru revigorare şi relaxare.

Te-ar mai interesa: Ai hemoglobina mică? Uite ce afecțiuni ascunde...

Clătirea părului

Adăugați o parte de ceai puternic de mentă (în special rozmarin) la o parte de oțet de cidru pentru o clătire. Lăsați  lichidul în păr pentru câteva minute. Clăti cu apă curată. Mirosul se disipează după uscare.

Astringent facial

Adăugați câteva frunze tocate mărunt de mentă proaspătă în apă. Se păstrează într-un borcan de sticlă timp de o săptămână, agitând ocazional. Strecurați ierburile din amestec după o săptămână.

Menta ușurează durerile produse de arsură solară

Faceți un ceai puternic de mentă și refrigerați amestecul timp de câteva ore. Pentru utilizare, aplicați ușor pe zona arsă cu tampoane de bumbac.

Îndepărtarea insectelor

Când apar furnicile, puneți câteva tulpini de mentă, zdrobite, lângă punctele de intrare. Trebuie să înlocuiți menta cu una proaspătă la fiecare câteva zile

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private