miercuri, martie 22, 2023

Este puțin probabil ca ceaiurile din plante să slăbească singure, dar pot avea efecte puternice de ardere a grăsimilor atunci când sunt combinate cu alte măsuri de scădere în greutate.

Cel mai bun mod de a reduce grăsimea viscerală este o combinație de exerciții fizice și o dietă sănătoasă, dar adăugarea anumitor nutrienți poate avansa aceste efecte.

Ceaiurile din plante, de exemplu, oferă o multitudine de compuși nutritivi care protejează împotriva daunelor provocate de radicalii liberi legate de mai multe afecțiuni.

Te-ar mai interesa: Cum combatem depresia prin alimentație? Lista alim...

Uneori, aceste substanțe chimice interferează cu producția de celule adipoase, ceea ce duce la pierderea de grăsime.

Principalele beneficii nutriționale ale ceaiului rooibos provin în principal din sursa sa unică de polifenoli.

Compuși precum aspalatinul, de exemplu, au puternice proprietăți anticancerigene, antiinflamatorii și antivirale.

Flavonoidul unic din rooibos are, de asemenea, proprietăți stabilite de scădere a glicemiei, ceea ce îl face util în prevenirea diabetului.


Prevenirea formării celulelor adipoase

Un domeniu de interes în creștere este rolul băuturii în prevenirea formării celulelor adipoase.

Chimistul și omul de știință Tim Bond, de la Tea Advisory Panel, a explicat anterior: „Desigur, nu există niciun înlocuitor pentru o dietă sănătoasă și multă mișcare atunci când vine vorba de pierderea în greutate, dar rooibos ar putea oferi un sprijin suplimentar.”

Te-ar mai interesa: TOP 5 surse naturale de potasiu, un mineral care m...

Mai multe studii sugerează că flavonoidele din rooibos pot fi deosebit de utile și atunci când vine vorba de arderea grăsimilor din jurul regiunii abdominale.

Grăsimea viscerală este invizibilă cu ochiul liber, dar uneori o burtă balonată este un indiciu puternic că există grăsime în cavitatea abdominală.

Straturile de grăsime care se află în profunzimea abdomenului sunt mai periculoase, deoarece secretă markeri inflamatori.

Te-ar mai interesa: OPRIȚI ca prediabetul să provoace artere înfundate...

Harvard Health explică: „Pe măsură ce femeile trec prin anii de mijloc, proporția de grăsime în raport cu greutatea corporală tinde să crească […]”.

În acest moment, depozitarea grăsimii va începe să favorizeze partea superioară a corpului în detrimentul șoldurilor și coapselor.

„Chiar dacă nu luați efectiv în greutate, talia poate crește cu câțiva centimetri pe măsură ce grăsimea viscerală se împinge împotriva peretelui abdominal”, adaugă organismul de sănătate.

Te-ar mai interesa: Tratament revoluţionar pentru pacienţii cu leucemi...

Ceaiul care poate bloca formarea celulelor adipoase

În 2014, un studiu publicat în revista Phyto-medicine a stabilit că un consum regulat de ceai rooibos ar putea ajuta la blocarea producției de noi celule adipoase.

Constatările au arătat în mod specific că rooibos a oprit formarea de noi celule adipoase și a încurajat metabolizarea rapidă a grăsimilor.

Descoperirile au evidențiat, de asemenea, o scădere a secreției de leptină, hormonul care inhibă foamea și reglează echilibrul energetic.

Te-ar mai interesa: Ce alimente se consumă în cea mai fericită țară di...

În timpul pierderii în greutate, nivelurile de leptină scad și semnalează hipotalamusului să stimuleze alimentația și să reducă cheltuielile energetice.

Toate aceste calități provin de la băuturile catechine, care sunt disponibile și într-o serie de alte băuturi pe bază de plante.

Un beneficiu suplimentar provine din creșterea consumului de energie, ceea ce face ca organismul să ardă mai multe calorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private