Sari la conținut

Ceaiul care regenerează și curăță ficatul: Reface membranele celulelor hepatice, stimulează producția de bilă și întărește activitatea tuturor organelor digestive

ceaiul mate
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro
ceai mai periculos decât țigările

Ceaiul care regenerează și curăță ficatul. Cei care au probleme cu ficatul își pot reface membranele celulelor hepatice, pot stimulează producția de bilă și întări activitatea tuturor organelor digestive dacă vor consuma un ceai hepatic.

Ficatul este cel mai mare organ dens din corpul uman. Are mult de lucru. Acest organ curăță organismul de substanțele nocive care intră în corp prin alimente sau care se formează în timpul metabolismului.

Când o persoană consumă substanțe nocive, mănâncă alimente alterate, lucrează în condiții de muncă grele, atunci ficatul este supus unei mari solicitări și se poate îmbolnăvi.

Dacă neutralizarea substanțelor străine nu are loc în totalitate, apare autointoxicația, care se poate manifesta prin dificultăți de digestie, boli biliare, tulburări de somn și de dispoziție și o creștere în greutate.

Plantele recomandate de medici

SURSA: UNSPLASH

Ceaiurile de wellness pentru ficat includ plante care îmbunătățesc funcția celulelor hepatice, ciulinul de lapte, păpădia, coacăzul, cicoarea și menta, trifoiul medicinal, coșofilul, gudronul, sunătoarea, metabolismul, starea de spirit, sănătatea întregului organism.

  • Coșofilul și cătină ajută la curgerea bilei prin canalele biliare, iar coacăzul, cicoarea și menta ajută la expulzarea bilei din vezica biliară. Multe persoane folosesc gudronul pentru pregătirea unui ceai pentru ficat. Acesta reduce posibilitatea apariției calculilor biliari.
  • Sunătoarea ajută la digestie, îmbunătățește metabolismul și starea de spirit a unei persoane. Astfel, ceaiul pentru ficat nu numai că îmbunătățește performanța organului, dar și sănătatea întregului organism.
  • Serpentina ajută la curgerea bilei prin canalele biliare, iar coacăzul, cicoarea și menta ajută la expulzarea bilei din vezica biliară. Gudronul reduce posibilitatea apariției calculilor biliari. Pe când, sunătoarea ajută digestia, îmbunătățește metabolismul și îmbunătățește starea de spirit.
  • Mușețelul are proprietăți antiinflamatorii, antispastice, calmante și previne insuficiența hepatică. Păpădia, curăță sângele, precum și rinichii, vezica biliară și ficatul. Menta curăță ficatul de toxinele produse în timpul activității glandelor.

Ce ceai din plante curăță ficatul?

Nufărul are efecte diuretice și antispastice. Florile de mușețel au un ușor efect antiinflamator. Coada-calului este folosită ca diuretic pentru bolile inflamatorii ale rinichilor, vezicii urinare și ale tractului urinar.

Pe lângă plante, fructele și legumele curăță ficatul. Așadar, consumați grepfrutul, lămâia verde și lămâia simplă. Ceapa și usturoiul sunt, de asemenea, recomandate de medici. Acestea conțin cantități mari de alicină, care are un efect antiinflamator și ajută la curățarea organismului de toxine.

Leacuri bătrânești pentru infecțiile renale

Recomandat este și sucul de morcovi, ca atare sau un amestec cu sfeclă roșie sau spanac, este o alegere ideală atunci când vrei să îți bucuri ficatul. În plus, sucul de morcovi și spanac este o băutură de referință pentru ficat, pentru această băutură organul tău îți va fi foarte recunoscător.

Din moment ce suc și ce ceai hepatic să iei pentru a păstra cât mai mult timp organul într-o stare cât mai bună este bine să cunoști și care sunt cele mai eficiente plante medicinale.

Astfel, cele mai eficiente leacuri bătrânești pentru infecțiile renale și ale tractului urinar sunt frunzele și fructele de merișor, afinele, fructele de ienupăr, frunzele și mugurii de mesteacăn. La fel de bune sunt și frunzele de strugurii ursului, coada-calului, salvia, sunătoarea, frunzele de mentă, frunzele de plantain și altele, potrivit BZI.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel