Sari la conținut

Ceaiul care te ajută să îți îmbunătățești sistemul digestiv, aspectul pielii și să îți întărești sistemul imunitar

Nucile sunt extrem de benefice pentru sănătate. Nu numai că sunt o sursă de proteine, grăsimi sănătoase și antioxidanți, dar sunt cunoscute și sub numele de „hrana pentru creier”. Sunt, de asemenea, bogate în calciu, zinc, fier și cupru și sunt, de asemenea, cunoscute că ajută la pierderea în greutate și, de asemenea, gestionează nivelul zahărului din sânge. Dar, știați că, la fel ca nuca în sine, învelișul său exterior este, de asemenea, o sursă bună de antioxidanți? Deci, în loc să-l arunci data viitoare, iată tot ce poți face cu ea!

Coaja (acoperirea exterioară) a acestor nuci este aruncată de mulți oameni fără a cunoaște beneficiile nenumărate. Am întocmit o listă de beneficii pe care le oferă coaja de nucă. Citește-le și te vei gândi de două ori înainte să arunci cojile.

Tratament natural pentru piele

Cojile de nucă sunt extrem de benefice pentru pielea umană. Din acest motiv, se folosesc foarte mult în cosmetică. Cojile de nucă pot fi utilizate în multe scopuri, cum ar fi scăparea de acnee, recâștigarea tinereții pierdute a pielii etc. Pentru a utiliza coji de nucă pentru piele, coaja de nucă umedă sau uscată trebuie fiertă timp de 10 minute în apă. După aceea, trebuie aplicată pe piele.

Vindecă sistemul digestiv

Se fierb cojile de nuca si apoi se consuma apa. Poate netezi mișcările intestinale. Cojile de nucă sunt, de asemenea, extrem de benefice în creșterea metabolismului și pierderea în greutate.

Esențial pentru igiena orală

Igiena orală este o parte esențială a sănătății umane. O bună igienă orală este, de asemenea, parte integrantă a personalității. Pentru a vindeca igiena orală, cojile de nucă trebuie păstrate într-o cană cu apă clocotită. Apoi, această apă ar trebui folosită pentru a peria dinții.

Pe lângă periaj, poate fi folosit și pentru apă de gură. Singura precauție atunci când utilizați această apă este că nu trebuie să încercați să o beți după gargară. Consumul acestei ape poate determina ca bacteriile să vă afecteze sănătatea.

Întărește sistemului imunitar

Aveți răceli comune sau alte infecții din cauza imunității slabe? Un pahar de ceai de coajă de nucă este ceea ce ai nevoie. Un pahar de ceai de coajă de nucă consumat în fiecare zi întărește sistemul imunitar.

Soluție sigură pentru părul mai slab

Cojile de nucă sunt un ingredient important în șampoane. Persoanele care se plâng de fire de păr slabe pot folosi și măști de coajă de nucă. Pentru a pregăti o mască de coajă de nucă, 10 coji de nucă trebuie fierte în 2 căni de apă timp de 10-15 minute. Apa trebuie filtrată când devine rece.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel