Sari la conținut

Ceaiul de banane: cel mai puternic somnifer natural. REȚETA

Ceaiul de banane
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Ceaiul de banane

Ceaiul de banane poate părea o combinație între două produse culinare fără legătură între ele, dar este surprinzător de delicios. Recent, a dobândit popularitate ca ajutor pentru somn. Mulți oameni cred că ceaiul de banane, luat la culcare, poate ajuta la calmarea nervilor și la promovarea somnului. Acesta poate fi plin de alte beneficii, cum ar fi îmbunătățirea stării de spirit, beneficii pentru sănătatea inimii și gestionarea pierderii în greutate.

Adesea preparat împreună cu coaja, ceaiul din coajă de banană este și mai puternic. Folosește cojile bogate în nutrienți ale bananei, făcându-l astfel mai puternic și reducând deșeurile. Haideți să aflăm mai multe despre cum vă poate ajuta să dormiți mai bine, cum se prepară și alte beneficii.

Ceaiul de banane este considerat bogat în potasiu, vitamina B6, mangan și magneziu. Potrivit USDA, o banană coaptă fiartă de mărime medie conține 293 mg de potasiu, 0,3 mg de vitamina B6 și 24,6 mg de magneziu. Totuși, aceste cifre ar putea varia foarte mult în funcție de metoda de preparare

Beneficiile ceaiului de banane

În medicina populară, consumul de ceai de banane este foarte recomandat pentru persoanele care suferă de dificultăți de somn, depresie, anxietate cronică, imunitate scăzută, hipertensiune arterială, obezitate, probleme inflamatorii, printre alte afecțiuni.

ceai de banane
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Promovează un somn odihnitor

Nivelurile ridicate de triptofan, serotonină și dopamină din ceaiul de banane ar putea fi legate de îmbunătățirea nivelului de somn, de reducerea apariției insomniei și, în general, de un somn mai odihnitor și neîntrerupt. Aceste substanțe chimice nu se găsesc în concentrații mari în fructul în sine, dar este posibil să fie prezente în coajă. Cu cât mai mult timp se lasă la macerat întreaga coajă de banană și fructul – cu atât mai mulți dintre acești nutrienți vor fi infuzați în băutură.

Savurând o ceașcă de ceai din coajă de banană înainte de a merge la culcare, vă puteți reduce hormonii de stres și vă puteți induce un somn sănătos, odihnitor și netulburat. Deși lipsesc cercetările care să facă o legătură directă între cele două aspecte, un studiu a constatat că alimentele funcționale ar putea ajuta la îmbunătățirea somnului. Banana conține multe astfel de elemente, inclusiv potasiu și triptofan.

Cum se prepară ceaiul de banane

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • O banana organica (cu tot cu coaja)
    500ml de apa

Mai poti adauga:

  • Baton de scortisoara.

Cum il prepari:

  • Taiem cele doua capete ale bananei
  • Punem banana intr-o cratita cu apa fiarta
  • Fierbem timp de 10 minute
  • Adaugam scortisoara in apa
  • Servim
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel