Sari la conținut

Ceaiul care te poate scăpa de reumatism. Este un remediu excelent în multe afecțiuni

Ceaiul de lemn dulce este foarte bun pentru menținerea în stare optimă a stării de sănătate. Acesta ajută la menținerea funcției normale a stomacului, susține funcționarea sistemului reproducător, a sistemului urinare. Este foarte bun în calmarea tusei și la combaterea virozelor de tract superior. Mai mult, întărește sistemul imunitar și are proprietăți antioxidante.

Rădăcina de lemn dulce conține calciu, fosfor, vitamine, antioxidanți fiind întrebuințată în multe afecțiuni. De asemenea, astăzi, rădăcina de lemn dulce se găsește sub formă de ceaiuri, tablete masticabile sau capsule.

Specialiștii susțin că acest ceai este un remediu excelent atunci când tușești, te doare gâtul sau ai bronșită. De asemenea, calmează disconfortul produs de sindromul premenstrual.

Având proprietăți antiinflamatoare, antireumatice el este util și atunci când bufeurile specifice menopauzei nu ți dau pace. Mai mult, se pare că poate fi folosit și ca adjuvant în tratarea osteoporozei, fiindcă poate stimula producția de cortizol în organism. Este un balsam natural atunci când te confrunți cu o indigestie sau ai crampe stomacale. Reduce colesterolul. De asemenea, este util și în probleme medicale precum: combate senzația de greață, ameliorează mâncărimea produsă de eritemul solar sau de înțepăturile de insecte, precum și crizele hemoroidale. Maceratul de lemn dulce este indicat mai ales în cazul ulcerului, cu eficienţă în inflamaţii cronice ale tractului digestiv. Totodată, tinctura de lemn dulce se foloseşte şi în reumatism, dar şi în cazuri de lupus eritematos, ca tratament de sine stătător sau ca adjuvant. Sunt și studii care arată că ar avea efecte benefice atunci când o femeie are probleme legate de infertilitate. Lemnul dulce contribuie la echilibrul funcției glandelor suprarenale, responsabile de producerea cortizolului, hormonul care gestionează stresul în organism.

Atenție! Pacienții cu chisturi ovariene, noduli mamari sau hipertensiune, ciroză hepatică sau boli de ficat nu trebuie să consume acest ceai. De asemenea, nu se recomandă administrarea acestui ceai atunci când femeia este gravidă sau când alăptează.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel