duminică, noiembrie 28, 2021

Fie că este consumată sub formă de condiment sau ceai, scoțișoara are o multitudine de beneficii asupra sănătății. Este benefică împotriva durerilor, are efect antiinflamator și luptă împotriva multor

Te-ar mai interesa: Medic infecționist: doar așa ne putem proteja de n...

afecțiuni. Aceasta este o sursă excelentă de vitamine și minerale, fiind pe primul loc în topul plantelor bogate în antioxidanți.

Aceasta se poate folosi într-o multitudine de preparate, de la deserturi, până la băuturi. Acest lucru înseamnă că scorțișoara poate fi integrată foarte ușor în alimentație, pentru a beneficia de toate proprietățile uimitoare. Din punct de vedere medical, scoațișoara reglează nivelul zahărului din sânge, calmează durerile și are efect antiinflamator

Beneficiile ceaiului de scorțișoară asupra întregului organism

Iată care sunt câteva beneficii ale ceaiului

Te-ar mai interesa: Măsurile de urgență anunțate de Guvern cu privire ...

de scorțișoară, potrivit Click! Sănătate.

Are un puternic efect antiinflamator

Inflamaţia cronică, provocată de stres, alimentaţie dezechilibrată, lipsa somnului, diverse toxine sau bacterii, poate avea efecte grave asupra organismului. Ceaiul de scorţişoară are proprietăţi antiinflamatoare care îl fac o alegere bună pentru a combate efectele nocive ale acestei probleme de sănătate.

Reglează nivelul zahărului din sânge

Datorită acţiunii asemănătoare cu a insulinei, scorţişoara contribuie la scăderea rezistenţei la acest hormon şi deci la reglarea glicemiei, ceea ce o face utilă în alimentaţia persoanelor

Te-ar mai interesa: De ce al cincilea și cel mai mare val al pandemiei...

diabetice. De asemenea, anumite cercetări au arătat că scorţişoara poate ajuta la descompunerea carbohidraţilor în intestine, ceea ce previne creşterea glicemiei după masă.

Luptă împotriva radicalilor liberi

Unul dintre condimentele cele mai bogate în atioxidanţi, alături de cuişoare şi oregano, scorţişoara creşte capacitatea organismului de a lupta împotriva radicalilor liberi (molecule care dăunează corpului şi contribuie la apariţia diabetului, a cancerului etc.)

Ameliorează durerile

Scorțișoara este eficientă în ameliorarea durerilor de stomac, datorită catehinei. Catehina din

Te-ar mai interesa: De ce țările lumii se confruntă cu al cincilea val...

compoziţia scorţişoarei ajută la îndepărtarea disconfortului stomacal şi la normalizarea digestiei în caz de tulburări precum diareea sau constipaţia.

De asemenea, aceasta ameliorează durerile de gât și durerile menstruale, datorită substanțelor calmante și proprietăților antibacteriene.

 

Te-ar mai interesa: Rafila a explicat pe larg ce înseamnă varianta afr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri