miercuri, mai 12, 2021

Fie că este consumată sub formă de condiment sau ceai, scoțișoara are o multitudine de beneficii asupra sănătății. Este benefică împotriva durerilor, are efect antiinflamator și luptă împotriva multor

afecțiuni. Aceasta este o sursă excelentă de vitamine și minerale, fiind pe primul loc în topul plantelor bogate în antioxidanți.

Aceasta se poate folosi într-o multitudine de preparate, de la deserturi, până la băuturi. Acest lucru înseamnă că scorțișoara poate fi integrată foarte ușor în alimentație, pentru a beneficia de toate proprietățile uimitoare. Din punct de vedere medical, scoațișoara reglează nivelul zahărului din sânge, calmează durerile și are efect antiinflamator

Beneficiile ceaiului de scorțișoară asupra întregului organism

Iată care sunt câteva beneficii ale ceaiului

de scorțișoară, potrivit Click! Sănătate.

Are un puternic efect antiinflamator

Inflamaţia cronică, provocată de stres, alimentaţie dezechilibrată, lipsa somnului, diverse toxine sau bacterii, poate avea efecte grave asupra organismului. Ceaiul de scorţişoară are proprietăţi antiinflamatoare care îl fac o alegere bună pentru a combate efectele nocive ale acestei probleme de sănătate.

Reglează nivelul zahărului din sânge

Datorită acţiunii asemănătoare cu a insulinei, scorţişoara contribuie la scăderea rezistenţei la acest hormon şi deci la reglarea glicemiei, ceea ce o face utilă în alimentaţia persoanelor

diabetice. De asemenea, anumite cercetări au arătat că scorţişoara poate ajuta la descompunerea carbohidraţilor în intestine, ceea ce previne creşterea glicemiei după masă.

Luptă împotriva radicalilor liberi

Unul dintre condimentele cele mai bogate în atioxidanţi, alături de cuişoare şi oregano, scorţişoara creşte capacitatea organismului de a lupta împotriva radicalilor liberi (molecule care dăunează corpului şi contribuie la apariţia diabetului, a cancerului etc.)

Ameliorează durerile

Scorțișoara este eficientă în ameliorarea durerilor de stomac, datorită catehinei. Catehina din

compoziţia scorţişoarei ajută la îndepărtarea disconfortului stomacal şi la normalizarea digestiei în caz de tulburări precum diareea sau constipaţia.

De asemenea, aceasta ameliorează durerile de gât și durerile menstruale, datorită substanțelor calmante și proprietăților antibacteriene.

 

Ultimele stiri

Parteneri