joi, decembrie 3, 2020
Elena Oceanu

Consumarea ceaiului de mușețel scade riscul dezvoltării cancerului de tiroidă, potrivit unui studiu grecesc.

Cercetătorii au intervievat mai multți atenieni în legătură cu stilul de viață, obiceiurile alimentare și au descoperit că persoanele care au raportat că au băut mai mult ceai de mușețel, perioade mari de timp erau mai puțin predispuse să dezvolte tumori tiroidiene maligne sau benigene.

Dr. Athena Linos, coordonatorul studiului susține că un rol de protecție împotriva cancerului, în general, îl are și dieta mediteraneană care include pește, fructe, legume și grăsimi sănătoase.

Linos și colegii săi au examinat prevalența cancerului și obiceiurile alimentare a 113 persoane. Rezulatele studiului au arătat că cei care consumau ceai de mușețeț de două-șase ori pe săptămână, erau cu 70% mai puțin predispuși să dezvolte tumori tiroidiene.

Mușețelul numit în unele locuri și romanițã, este una dintre cele mai vechi și folosite plante medicinale. Crește pretutindeni, pe marginea drumurilor, ogoarelor, pe lângã case.
Conține ulei volatil, apigeninã, umbeliferonã, eterul metilic al umbeliferonei, acid salicilic, fitosterine, subsanțe glicozidice, acid clorogenic, camilinã, vitamina B1, vitamina C, substanțe minerale, matricinã.

Parteneri