luni, ianuarie 25, 2021
Irina Lungu

Ceaiul longevitatii exista si se poate prepara foarte usor. Probabil ca deja ai in bucatarie toate ingredientele necesare. Este vorba despre trei plante cu beneficii extraordinare. Ele nu sunt foarte des promovate, dar iti pot imbunatati semnificativ calitatea vietii.

Dan Buettner, expert in longevitate, a descoperit ca locuitorii Zonelor Albastre (locurile cu cei mai longevivi si sanatosi oameni de pe Glob) infuzeaza foarte des acest amestec de ingrediente naturale.

Ceaiul longevitatii: Ce contine si ce beneficii aduce?

Ingredientele necesare pentru licoarea fierbinte sunt oregano, rozmarinul si salvia. Ele pot fi infuzate separat sau impreuna, pentru efecte maxime. Chiar daca suna, mai degraba, ca o lista de condimente pentru pranz, combinatia de ierburi este excelenta pentru sanatatea ta atunci cand este consumata sub forma de ceai.

Toate cele trei ierburi au proprietati antiinflamatoare si sunt diuretice. Cu alte cuvinte, regleaza tensiunea arteriala, elimina infectiile si inflamatiile, lasand corpul puternic si plin de energie.

Ceaiul de oregano este dovedit sa lupte impotriva stresului oxidativ si a inflamatiei, ceaiul de rozmarin are puternice proprietati antimicrobiene, iar ceaiul de salvie regleaza nivelul glicemiei. Puse impreuna intr-o cana fierbinte de ceai, plantele lupta impotriva patogenilor si ofera corpului puterea de care are nevoie.

„Nu sunt longevivi pentru ca beau acest ceai din cand in cand, ci pentru ca o fac constant, de zeci de ani”, completeaza Buettner.

Cum prepari ceaiul longevitatii la tine acasa?

CITESTE IN CONTINUARE…