Sari la conținut

Fructul cu proprietăți antiinflamatorii care ajută la scăderea nivelului de acid uric

gută
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptome extrem de dureroase care indică guta

Fructele sunt acele alimente ultra-benefice pentru organism care nu pot lipsi din dietă. Ele sunt bogate în vitamine și alte substanțe nutritive care ajută organismul să funcționeze bine.

Există multe tipuri de fructe și majoritatea au un gust bun. Ele trebuie consumate în starea lor, deoarece atunci când sunt ingerate în sucuri își pierd aproape toate mineralele și cresc fructoza, zahărul natural al acestora care poate crește nivelul de glucoză din sânge.

Atunci când sunt consumate așa cum ar trebui și în cantități moderate, un fruct în special se distinge de restul, deoarece ajută la scăderea nivelului de acid uric. Înainte de a-l cunoaște, este important să abordăm această substanță.

„Un nivel ridicat de acid uric reprezintă un exces de acid uric în sânge. Acidul uric se formează în timpul descompunerii purinelor. Purinele se găsesc în anumite alimente și sunt, de asemenea, produse de organism. Sângele transportă acidul uric către rinichi. Rinichii elimină cea mai mare parte a acidului uric prin urină”, explică institutul de cercetare Mayo Clinic.

„Un nivel ridicat de acid uric poate fi legat de gută sau de pietre la rinichi. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor cu un nivel ridicat de acid uric nu prezintă niciun simptom al acestor afecțiuni sau probleme conexe”, adaugă organizația.

Fructul care ajută la scăderea nivelului de acid uric

Guta este o boală foarte asemănătoare cu artrita, care adesea inflamează articulațiile, precum și provoacă dureri mari. Deși guta și pietrele la rinichi pot fi legate de gută, nu toate persoanele cu niveluri ridicate de acid uric suferă de aceste afecțiuni.

Pentru a testa nivelul de acid uric din sânge, o persoană poate merge la un centru de sănătate certificat pentru un test de sânge sau de urină. Acest lucru se face de obicei împreună cu o analiză a lichidului sinovial.

În orice caz, fructele cu proprietăți antiinflamatorii care ajută la scăderea nivelului de acid uric sunt cireșele. „Conținutul de flavonoide antocianice face din cireșe un fruct ideal pentru persoanele care suferă de hiperuricemie sau de niveluri ridicate de acid uric. Acest fruct are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii care vor diminua durerea provocată de crizele de gută”, precizează platforma digitală UnCOMO.

„Cireșele facilitează, de asemenea, eliminarea toxinelor și previn retenția de lichide în organism”, spune sursa.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel