Sari la conținut

Iată cum poți prepara acasă unguent pentru DURERI articulare

Tratamente eficient împotriva gazelor intestinale
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro
tratarea gastritei cu ajutorul naturii

Iată cum poți prepara acasă unguent pentru DURERI articulare. Apreciat încă din antichitate de romani și de greci, dafinul este condiment și plantă medicinală.

Venerat ca pomul Zeului Soare, dafinul – Laurus nobilis – a fost extrem de apreciat atât ca iarbă aromatică în bucătărie, cât și iarbă medicinală, în antichitate, pe vremea romanilor și a grecilor antici.

Cu simboluri puternice, Laurus nobilis și-a pierdut din simbolism, însă proprietățile nutritive aduc plusvaloare în orice dietă, notează Nature Word.

Ei bine, acest condiment ce se folosește cam la orice fel de mâncare nu are doar o aromă plăcută, ce dă gust deosebit preparatelor culinare, ci este un adevărat leac pentru multe afecțiuni.

Frunzele de dafin conțin uleiuri volatile și compuși cu proprietăți medicinale puternice. Sunt o sursă excelentă de vitamina C, fier, mangan, calciu, cupru și zinc.

Beneficiile frunzelor de dafin

Potrivit Nature Word, dafinul este benefic și pentru sănătatea oaselor și a ochilor. Conține miricină și eugenol, compuși cu efecte analgezice și antiinflamatoare.

Dar lista utilizărilor terapeutice tradiționale ale dafinului este foarte lungă. Printre acestea se numără și ameliorarea durerilor articulare și reumatice. De altfel, ceaiul de dafin este un remediu popular pentru curățarea articulațiilor.

În terapia reumatismului și a artritei, uleiul sau unguentul de dafin poate fi folosit cu succes la masaj. Acesta ajută la reducerea spasmelor musculare, a umflăturilor, a oboselii musculare și a durerilor articulare și reumatice.

De asemenea, ajută la vindecarea rănilor și a infecțiilor pielii. Este bun și pentru durerile de cap și mai ajută în cazurile de stres, anxietate, nervozitate etc.

Cum se prepară leacul din dafin

Pentru acest unguent avem nevoie de 200 g de frunze de dafin și un litru de ulei de măsline. Frunzele de dafin se spală bine și se pun la uscat, în soare.

100 de grame de frunze de dafin se vor pune într-un borcan, se adaugă uleiul de măsline și se închide borcanul cu un capac. Este bine să se închidă ermetic.

Se pune borcanul într-o oală cu apă – este bine ca apa să fie cu 2 cm peste borcan. Pentru ca borcanul să nu se spargă în timpul fierberii, puneți un prosop de bucătărie pe fundul oalei.

Se fierbe acest amestec timp de două ore, apoi se scoate borcanul și se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se scot frunzele de dafin și se strecoară uleiul.

Peste uleiul răcit și strecurat se pun restul frunzelor (cele 100 de grame rămase). Se pun și acestea la fiert în oala cu apă tot două ore.

Cum se păstrează

După ce s-a răcit uleiul, se scot frunzele și se strecoară iar uleiul. Se adaugă 1 1/2 lingurițe de ceară de albine la 120 ml de ulei (topită pe baie de abur în prealabil).

Amestecul se poate depozita în recipiente de sticlă închise ermetic și se ține la frigider.

Este bine ca recipientul în care se păstrează unguentul să fie închis la culoare (verde, maroniu), nu transparent. Se păstrează mai bine. Dacă ați observat, și uleiul de măsline este în sticle de culoare închisă. Motivul este același.

Unguentul astfel obținut se folosește ca orice cremă/unguent pentru masarea zonelor dureroase.

 

 

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel