Sari la conținut

Ceaiul rafinat, ideal pentru cei trecuți de 50 de ani: relaxează, te ajută să dormi mai bine și reduce inflamația

tonic vitaminizant natural
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ceaiul care scade colesterolul

Ceaiul rafinat, ideal pentru cei trecuți de 50 de ani: relaxează, te ajută să dormi mai bine și reduce inflamația

Originară din Orientul Mijlociu și America Centrală, planta de hibiscus a fost apreciată de mii de ani pentru proprietățile sale medicinale și pentru piele. Ceaiul de hibiscus are o culoare magenta superbă și un gust acidulat, fructat, iar beneficiile sale asupra pielii sunt tot mai apreciate.

Un foarte bun anti-inflamator datorită antioxidanților

Ceaiul de hibiscus este un foarte bun anti-inflamator, datorită nivelului său bogat de antioxidanți, inclusiv vitamina C și beta-caroten. De asemenea, conține un pigment vegetal anti-inflamator specific, numit antocianină. Toți acești antioxidanți ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care sunt responsabili pentru semnele de îmbătrânire de pe față, cum ar fi petele pigmentare și ridurile fine, potrivit Mindandbodygreen.

Ajută la creșterea producției naturale de colagen

Ceai hibiscus
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

În plus, hibiscusul conține un antioxidant numit miricetină. Acest compus suprimă colagenaza, o enzimă care vizează și degradează colagenul. Nivelurile de colagen din piele scad în mod natural pe măsură ce îmbătrânim, dar miricetina poate ajuta la întârzierea acestui proces și la menținerea pielii mai suple și întinse. În plus, datorită conținutului de vitamina C al plantei, ceaiul de hibiscus ajută la creșterea producției naturale de colagen a organismului.

Acest ceai a fost subiect de interes în diverse studii științifice, care coincid în evidențierea efectelor sale pozitive asupra sănătății, în special în aspecte legate de bunăstarea digestivă și odihna nocturnă , în special pentru cei peste 50 de ani.

Ceaiul care te ajută să dormi mai bine și care reduce inflamația?

Hibiscusul oferă o serie de beneficii care depășesc aroma sa rafinată. Această plantă, recunoscută istoric pentru proprietățile sale medicinale, este un aliat de neprețuit pentru cei care doresc să-și îmbunătățească sănătatea digestivă și calitatea somnului.

Potrivit unui studiu realizat de Consiliul General al Colegiilor Farmaceutice, hibiscusul prezintă efecte benefice semnificative în prevenirea și tratamentul diferitelor afecțiuni , inclusiv hipertensiunea arterială, procesele inflamatorii și afecțiunile hepatice.

Acțiunea sa digestivă și diuretică nu numai că ajută la ameliorarea balonării și a gazelor, dar contribuie și la eliminarea toxinelor din organism , promovând astfel un stomac mai plat și o senzație de lejeritate.

De asemenea, capacitatea sa de a acționa ca un tranchilizant natural îl face un aliat de neprețuit pentru cei care se străduiesc să adoarmă . În plus, acțiunea sa termogenă stimulează metabolismul, ceea ce împiedică depozitarea grăsimii corporale, în special în zona abdomenului .

În concluzie, ceaiul de hibiscus nu este doar o infuzie delicioasă, ci și un instrument puternic pentru a avea grijă de bunăstarea noastră fizică și emoțională.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel