joi, iunie 17, 2021

Ceaiuri care fac minuni după excesele alimentare. Remedii naturale care ne ajută să ne reechilibrăm organismul după mesele copioase, o perioadă încărcată de alimente și băuturi.

Pentru a ajuta organismul

să revină la normal după mesele copioase, stropite cu sucuri îndulcite sau alcool, românii ar trebui în primul rând să facă mișcare, să bea mai multă apă, ceaiuri calde și infuzii de plante și să consume alimente ușoare, precum supe creme, salate, alimente amare ce ajută la stimularea ficatului și la producția bilei: andive, rucola, fenicul, și alte legume precum morcov, sfeclă roșie, țelină, pastarnac, gulie, avocado, cartoful dulce, sparanghelul. Fructele, de asemenea, sunt indicate.

Plante care ajută organismul să își revină la normal după excesele alimentare

În cazul persoanelor

cu sensibilități gastro – intestinale, Maria Mihăilă, specialist în nutriție și fitoterapeut recomandă câteva plante ce vin în ajutorul metabolizării nutrienților:

Ghimbirul este un remediu împotriva balonării și a flatulentei, eliminând senzația de greață după mesele bogate. Se poate folosi crud sau sub formă de ceai.

Anghinarea: reduce balonarea, contribuie la regenerarea celulelor hepatice, stimulează eliminarea colesterolului din bilă, ajută la neutralizarea și eliminarea substanțelor toxice din ficat, diminuează senzația de greață, adjuvant în calculoza biliară și în hepatita

cronică.

Păpădia stimulează activitatea stomacului, a ficatului și a vezicii biliare. Atenție, păpădia nu se recomandă în cazuri de calculoză biliară sau renală.

Fenicul: elimină gazele din intestin, reduce balonarea, relaxează și calmează musculatura stomacului, stimulează producția de bilă, amelioarează senzația de colon iritabil, echilibrează nivelul de zahăr din sânge.

Sucul de Aloe Vera este indicat pentru arsuri sau alte probleme gastro – intestinale. Se recomandă consumul a 30 ml de suc de aloe vera pur dimineața pe stomacul gol.

Ultimele stiri

Parteneri