Sari la conținut

Ceapa, o minune pentru răceală. Cum o folosești pentru a scăpa de tuse și mucus

Beneficiile pentru sănătate ale cepei roșii.

Ceapa este o plantă erbacee încărcată cu beneficii. Nu numai că este o resursă culinară de primă clasă, dar compoziția sa, bogată în numeroase minerale și vitamine, ne permite să o avem la îndemână pentru a combate tusea.

Ceapa este un produs bogat în sulf, care atunci când se volatilizează în aer ne face să plângem, dar este și o soluție perfectă pentru a putea petrece nopți mai bune deoarece ajută la descongestionarea nasului și la calmarea crizelor de tuse, precum și la reducerea intensității mucusului.

Suntem norocoși că putem găsi ceapă pe tot parcursul anului în piețe, de diferite soiuri și cu diferite intensități de aromă.

La alegerea lor, indiferent că sunt mov, albe sau uscate, cepele trebuie să prezinte un aspect uniform, fără ramuri, lăstari și păstrându-și coaja intactă.

De ce este eficientă ceapa ca remediu natural în caz de răceală?

Ceapa, fiind bogată in polifenoli, permite descongestionarea nasului in mod natural si este un excelent mucolitic natural.

În același mod, este un remediu la domiciliu puternic împotriva tusei, care, așa cum apare de obicei în atacurile pe timp de noapte, poate preveni odihna adecvată.

Nu este un produs miraculos, dar există o explicație științifică evidentă, semn că plantele sunt bune pentru tratarea anumitor simptome. Farmacologia se bazează parțial pe proprietățile plantelor de a dezvolta unele soluții, cunoscând acea parte din ea ca fitoterapie.

Cum se folosește ceapa pentru a ameliora tusea și curgerea nasului?

Este recomandat să tăiați o bucată de ceapă în 2 jumătăți, tăindu-le, în așa fel încât atunci când sunt așezate pe noptieră să-și elibereze aromele.

Cu cât suprafața expusă a cepei este mai mare, cu atât eficiența este mai mare, deoarece se eliberează mai multe substanțe.

Aceste substanțe, atunci când intră în contact cu aerul, vor reduce frecvența tusei și vor face mucusul mai fluid.

Vom avea un miros puternic în cameră care poate fi oarecum neplăcut, însă merită să acordați o șansă acestui remediu.

Consumul de ceapă crudă este, de asemenea, o opțiune foarte recomandată pentru ameliorarea simptomelor de răceală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.