Din cuprinsul articolului
Mucenici moldovenești de post. În ziua de 9 martie, pentru a aduce o ofrandă celor 40 de soldați creștini din Sevastia, martirizaţi în Capadochia în timpul împăratului roman Licinius, în casele creștinilor se prepară mucenici.
Dacă în Muntenia se prepară mucenici fierți cu miez de nucă și aromați cu vanilie și scorțișoară, în Moldova gospodinele gospodinele pregătesc niște mucenici moldovenești de post, din aluat în forma cifrei 8, unși cu miere și tăvăliți prin nucă.
Aceștia se fac după rețeta de odinioară a bunicii, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta tradițională cu care vei obține niște mucenici gustoși și pufoși.
Ingrediente:
Pentru savuroșii mucenici moldovenești de post vom avea nevoie de:
Pentru sirop vom folosi:
Mod de preparare
Autorităţile din Prahova au luat măsuri suplimentare de evacuare a populaţiei în zona străzii surpate…
Horoscop 3 mai 2024. Zodia pentru care un vis e pe cale să devină realitate.…
Cum veți ști dacă ouăle sunt proaspete. Ouăle sunt considerate un superaliment, deoarece sunt bogate în…
Recomandăroi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare! În această perioadă, inspectorii sanitar-veterinari afirmă că riscul apariţiei toxiinfecţiilor…
Ce pot mânca de Paște cei diagnosticați cu diabet. Un medic spune că „se pot…
Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale Piețele și magazinele…