Sari la conținut

Iată câte boli ține la distanță drojdia de bere

Iată câte boli ține la distanță drojdia de bere. Cu multiple beneficii pentru sănătate, drojdia de bere oferă nutrienți esențiali. Poate fi folosită ca remediu.

Drojdia este ingredientul folosit destul de des în bucătărie atunci când vrem să facem pâine, aluat pentru pizza sau diverse alte produse de panificație.

Pe lângă rolul său important în creșterea aluatului, drojdia de bere este o sursă extraordinară de vitamine, minerale și proteine.

Drojdia conține cele 18 minerale esenţiale vieţii.

Ei bine, drojdia de bere conține vitaminele complexului B – B – B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B5 (acid pantotenic), B8 (biotină) și B9 (acid folic)- vitamina D, E, 16 din cei 28 de aminoacizi esenţiali, şi toate cele 18 minerale esenţiale corpului, printre care calciu, magneziu şi fosfor.

Încetinește procesul de îmbătrânire

ingredientul

Potrivit studiilor, consumată în mod regulat, drojdia de bere încetineşte procesul de îmbătrânire, ba mai mult ne ajută chiar să ne menţinem în formă pentru mai mult timp.

Drojdia de bere este o ciupercă, care se regăseşte în natură, iar ca să se înmulţească, are nevoie de umiditate şi căldură.

În ceea ce privește beneficiile pe care drojdia le aduce sănătății, specialiştii sunt de părere că, anumite specii de drojdie sunt utilizate ca probiotice, acţionând ca nişte bacterii bune, în cazul florei intestinale.

Drojdia de bere conţine doi carbohidraţi principali, care protejează organismul împotriva infecţiilor.

De asemenea, drojdia împiedică bacteriile patogene să se aşeze pe mucoasa intestinelor.

În plus, beta-glucanul găsit în drojdia nutriţională poate reduce şi nivelul colesterolului.

Este tonică pentru sistemul nervos, iar terapia cu drojdie are efect revigorant asupra sistemului nervos, combătând depresiile şi tulburările psihice.

Ajută și la menținerea unui nivel normal al glucozei din sânge, fiind util pentru persoanele cu risc de diabet sau pentru cele care suferă de această boală.

Nu în ultimul rând, drojdia este una dintre cele mai bune surse de fier, iar o cură de drojdie de bere este indicată nu doar persoanelor anemice, ci şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special magneziu şi calciu.

Beneficiile consumului de drojdie

– Întărește sistemul imunitar

– Ajută în problemele digestive

– Calmează starea de greață

– Îți ține sub control colesterolul și tensiunea

– Ajută la slăbit

– Scade glicemia

– Tratează anemia

– Ajută la îngrijirea și înfrumusețarea pielii, părului și a unghiilor

– Combate durerile premenstruale puternice.

Cura cu drojdie

O cură cu drojdie durează între 10 și 30 de zile, după care urmează o săptămână de pauză, iar apoi cura se poate relua.

Drojdia proaspată se consumă cu miere de albine astfel: la o linguriță de drojdie se adaugă două lingurițe de miere de albine, frecându-se amestecul până când se obține o pastă omogenă.

Doza zilnică pentru un adult este de 3 lingurițe de drojdie, care se administrează pe stomacul gol, înaintea meselor principale.

Drojdia uscată se dizolvă în jumătate de litru de suc proaspăt de legume, fructe, ceai sau iaurt.

Se folosesc două lingurițe de praf de drojdie uscată, se amestecată bine cu sucul și consumă pe parcursul unei zile în 3 reprize, înaintea meselor principale. Cantitatea rămasă de la o administrare se păstrează la frigider.

Administrarea înaintea meselor principale scade pofta de mâncare, pe când administrarea după masă, crește pofta de mâncare, dar poate produce balonări, notează dcmedical.ro.

Așadar, iată câte beneficii incredibile ne oferă drojdia de bere și de câte boli de ferește.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: