duminică, iunie 4, 2023

Rugăciunea zilei către Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia.

În ziua de 9 martie sunt sărbătoriți Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia, iar credincioșii rostesc în această zi de sărbătoare rugăciuni care să-i apere de orice necaz, cea mai puternică rugă făcând parte din Acatistul dedicat celor 40 de mucenici care au murit în chinuiri groaznice pentru că au refuzat să se închine idolilor.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Cei 40 de mucenici din Sevastia. Poveste, semnificaţie, obiceiuri şi  tradiţii. Ce e bine să faci pe 9 martie - Stiridinlume.ro

Rugăciunea zilei către Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia

Veniți, popoare, să-i cinstim cu evlavie pe Sfinții lui Dumnezeu, pe cei patruzeci de Mucenici din Sevasta, care pentru lupta lor au dobândit cununi luminoase și nestricăcioase. O, voi, care vă bucurați de cinstirea întregii Biserici, care ați dobândit de la Dumnezeu darul facerii de minuni prin moaștele voastre, fiți ocrotitorii noștri, ai celor ce vă cinstim pomenirea. Rugați-vă pentru noi, fericiților Mucenici, ca să dobândim tărie în lupta cu patimile, răbdare în îndurarea necazurilor, credință nestrămutată în făgăduințele Domnului, smerenie adevărată și mântuirea sufletelor noastre. Nu ne lăsați pe noi să cădem fără de ridicare în adâncul deșertăciunii acestei lumi, nu ne lăsați să ni se împietrească de tot inimile în nepăsarea timpului în care trăim, nu lăsați să înghețe inimile în viforul acestui veac. Zid de apărare să fiți împrejurul nostru și loc de scăpare din cursele vrăjmașului.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...

O, preacinstit Sobor, tămăduiește neputințele noastre, ale credincioșilor slăbiți pe cale, ca să nu ne biruiască și să nu ne batjocorească necuratul vrăjmaș, care încearcă în tot chipul să ne abată de la lupta cea mântuitoare. Voi, Sfinților Mucenici, care toate le-ați suferit cu îmbărbătarea Duhului Sfânt, în credință și rugăciune îndelungată, nu încetați să ne întăriți și pe noi, cei ce ne minunăm de tăria sufletelor voastre strigând Domnului: Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Preasfântă Treime, Cel ce Te proslăvești în sfinții Tăi, slavă Ție!

Te-ar mai interesa: O lingură luată zilnic din acest produs poate redu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private