luni, iunie 27, 2022

Cel mai bun fruct pentru sănătatea CREIERULUI. Alimentele pe care le consumăm pot avea un impact major asupra creierului. De fapt, unele alimente vă pot afecta memoria și vă pot crește riscul de tulburări neurodegenerative, în timp ce altele vă pot ajuta să evitați declinul cognitiv.

Acum, un nou studiu a demonstrat că afine ar putea ajuta să vă mențineți agerimea pe măsură ce îmbătrâniți.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

În cadrul studiului, publicat în jurnalul Frontiers in Nutrition, cercetătorii au examinat un grup de 60 de adulți cu vârste cuprinse între 50 și 80 de ani, pe o perioadă de 12 săptămâni, suplimentând o parte din alimentația lor cu pulbere de afine liofilizate. Pe baza evaluărilor cognitive înainte și după acele 12 săptămâni, cei cărora li s-a administrat pudra aveau o funcționare neuronală mai bună.

Cel mai bun fruct pentru sănătatea CREIERULUI

Autorul studiului, Dr. David Vauzour, cercetător senior în domeniul nutriției moleculare la Școala de Medicină Norwich a Universității East Anglia, declară pentru Eat This, Not That! că, deși rezultatele acestui studiu sunt promițătoare, nu este clar dacă fructul poate ajuta la protejarea împotriva afecțiunilor neurologice grave.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

„Constatările acestui studiu sunt foarte încurajatoare, mai ales dacă luăm în considerare faptul că o intervenție relativ scurtă de 12 săptămâni cu merișoare a fost capabilă să producă îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește memoria și funcția neuronală”, spune Vazour. „Cu toate acestea, dacă aceste efecte sunt observate la persoanele cu declin cognitiv ușor sau cu tulburări neurodegenerative trebuie încă să fie investigate.”

Te-ar mai interesa: Alzheimer cu debut precoce : Dacă tot SPUI asta, a...

În plus, în timp ce afinele pot fi benefice pentru mintea ta, cea mai bună schimbare pe care o poți face pentru a te menține ager, în ceea ce privește alegerile tale alimentare, este să arunci o privire la dieta ta în general.

eliminarea toxinelor din organism

„Este sigur să vă recomandăm să includeți în alimentația dumneavoastră câteva porții de fructe pe zi, în special fructe de pădure, ca o modalitate de a preveni schimbările cognitive asociate cu îmbătrânirea”, explică Dr. Paul Goodman, medic certificat și director medical al Fresh N Lean. „Cu toate acestea, adevărații câștigători în acest spațiu au fost studiile care examinează efectul schimbărilor complete ale dietei asupra sănătății creierului și a demenței.”, potrivit eatthis.com.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

El recomandă dieta MIND, care combină elemente ale dietei mediteraneene cu cele ale dietei DASH, care luptă împotriva hipertensiunii.

Desigur, poate fi nerealist să vă imaginați că vă veți revizui complet dieta dintr-o dată. Julie Andrews, MS, RDN, CD, FAND, proprietar al The Healthy Epicurean, recomandă să o luați pas cu pas.

„Concentrează-te pe a face una sau două schimbări mici în dieta ta pentru a încorpora mai multe din aceste alimente prietenoase cu creierul”, spune ea. „Ați putea schimba o porție de gustări sărate cu o mână de fructe de pădure și nuci o dată pe săptămână, plus să adăugați câteva cești de spanac la următorul lot de supă.”

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

Ea adaugă că, odată ce ai reușit să faci asta, poți schimba pâinea procesată cu pâine integrală și poți adăuga pește gras în dieta ta o masă pe săptămână.

Pentru mai multe despre cum să mănânci pentru a avea o minte mai sănătoasă, consultă aceste 10 cele mai bune alimente pentru a stimula puterea creierului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private