Sari la conținut

Medic: Acesta este cel mai bun mic dejun de iarnă pentru a încălzi corpul

mic dejun sanatos
Sursa foto: Shutterstock
micul dejun sănătos care te ajuta sa slabesti

Micul dejun de iarnă ar trebui să fie hrănitor și să conțină toate elementele necesare organismului, deoarece la temperaturi minus o persoană cheltuiește mai multă energie decât pe vreme caldă.

Fulgii de ovăz, brânza și ouăle, opțiuni ideale pentru micul dejun

Dr. Maria Makisha, medic nutriționist, vorbește despre cele mai sănătoase gustări de iarnă. Potrivit acesteia, alimentele care încălzesc corpul și sunt o opțiune ideală pentru prima masă a zilei pe timp de iarnă sunt fulgii de ovăz, brânza și ouăle. Cel mai bun mic dejun de iarnă Făina de ovăz este deosebit de importantă. Conține magneziu, zinc, calciu și fier. În plus, produsul este o sursă de fibre.

Nutriționistul mai precizează că fiecare cereală conține o mulțime de vitamine B și magneziu, care sunt necesare în special în sezonul de iarnă. Acest lucru se datorează faptului că la frig organismul experimentează stres și din cauza lipsei unei cantități mari de soare putem experimenta o capacitate de muncă redusă.

50-70 de grame de brânză pe zi

branza la micul dejun
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Brânza asigură organismului proteine, conține triptofan și grăsimi care se saturează pentru o lungă perioadă de timp. Nutriționistul recomandă să consumați aproximativ 50-70 de grame de brânză pe zi. Cu cât produsul este mai dur, cu atât conține mai multe calorii, așa că cei care țin dietă ar trebui să aleagă tipuri de brânză moale, precum ricotta sau mozzarella.

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine ​​de înaltă calitate

Ouăle sunt, de asemenea, o opțiune bună pentru micul dejun. Sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine ​​și vitamina D, care este esențială iarna. Dimineața, nutriționistul recomandă consumul a două-trei ouă.

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine ​​de înaltă calitate necesare pentru repararea și creșterea țesuturilor corpului. Conțin vitamine importante (A, B, D, E) și minerale (fier, seleniu, fosfor) care sunt importante pentru menținerea sănătății. In plus, ouale contin colina, care imbunatateste functia creierului, iar antioxidantii luteina si zeaxantina protejeaza ochii de bolile legate de varsta. Ouăle promovează, de asemenea, o senzație de sațietate pe termen lung și sunt utile pentru construirea masei musculare.

Cercetările moderne arată că, pentru majoritatea oamenilor, ouăle nu au un efect semnificativ asupra nivelului de colesterol din sânge. Dar pot fi un alergen puternic, mai ales pentru copii – există și riscul de infectare cu salmonella atunci când mănânci ouă crude sau insuficient fierte.

„Ouale fierte sunt cea mai sanatoasa varianta. Le poti consuma cu ulei de masline pentru a imbunatati gustul si valoarea nutritiva, spre deosebire de ouale prajite si bacon, care contribuie la acumularea de colesterol. Abordarea alimentației trebuie să fie echilibrată, luând în considerare toți factorii care afectează sănătatea”, spune medicul.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel