Sari la conținut

Cel mai bun remediu natural pentru parodontoză. Contraindicații și mod de preparare

Din cuprinsul articolului

Parodontoza este o afecțiune a dinților foarte serioasă. Netratată, aceasta poate cauza o multitudine de probleme de sănătate și poate duce la pierderea dinților.

Igiena orală adecvată și controlul periodic la dentist previn această afecțiune. Din nefericire, prea puțini români au grijă de dantura lor în mod corespunzător.

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, dezvăluie un remediu natural pentru parodontoză, ușor de preparat.

Remediu natural pentru parodontoză

Se apropie înflorirea florilor de cartofi, aşa că voi da un leac cu această ocazie. Cu ajutorul florilor de cartofi, se face un ceai dintr-o lingură de plante.

E bine ca floarea să fie verde, astfel încât să nu-şi piardă din proprietăţi.

Se pune o lingură de plantă la 250 de ml de apă fierbinte. Se face infuzie. Se păstrează într-un termos pentru trei, chiar patru ore. Se strecoară şi se poate amestecă 1:1.

La 250 ml de ceai, punem 100 ml de alcool, ca să se păstreze pentru timp îndelungat, dar nu mai mult de 14 zile. Este foarte bună atunci când ne lovim sau avem întinderi musculare sau ne dor articulaţiile.

Se poate folosi în parodontoză. Se poată face gargară. Se începe de la o lingură pe zi. Dacă avem senzaţie de vomă, bem doar o linguriţă pe zi. Dacă nu avem nicio problemă, atunci bem şi seara înainte de masă. E bine să începem cu o linguriţă de ceai pe zi.

Dacă facem doar cu alcool, se pune 100 g plante şi 250 ml alcool. Se păstrează la întuneric 10 zile şi apoi se strecoară. Se începe de la 2, până la 10 picături pe zi. Picăturile se pun în apă.

Se poate pune şi la călcâie. Acea piele moartă de pe călcâie se va curăţa. Tratamentul îl facem doar 14 zile. Îl putem repeta abia peste 2, 3 luni.

Este foarte bună pentru căile respiratorii, dar şi pentru ulcerul duodenal. Este destul de puternică, de aceea, nu se face prea concentrată.

În ceea ce priveşte contraindicaţiile, nu au voie să consume copiii până în vârsta de 12 ani, femeile însărcinate sau cei cu angină purulentă”, a explicat Lidia Fecioru, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel