duminică, iunie 4, 2023

Dacă sunteți în căutarea unui somnifer natural pentru a pune capăt insomniei, iată ceva de reținut. Unele ajutoare pentru somn și remedii pe bază de plante pot ajuta la inducerea somnolenței. Și chiar dacă FDA reglementează suplimentele alimentare, le tratează mai degrabă ca pe alimente decât ca pe medicamente. Spre deosebire de producătorii de medicamente, producătorii de suplimente nu trebuie să arate că produsele lor sunt sigure sau eficiente înainte de a le vinde pe piață.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...

Ce este melatonina?

Melatonina este un hormon produs în glanda pineală din centrul creierului. Melatonina reglează ritmurile circadiene ale corpului. Acestea sunt ritmuri zilnice, cum ar fi ciclul somn-veghe. Nivelurile de melatonină din sânge sunt cele mai ridicate înainte de culcare.

Mă poate ajuta melatonina să dorm?

Melatonina poate îmbunătăți somnul. Descoperirile științifice arată că melatonina scade timpul necesar pentru a adormi („latența somnului”), crește senzația de „somnonță” și poate crește durata somnului.

Melatonina a fost folosită cu succes pentru îmbunătățirea somnului la indivizi sănătoși, precum și pentru a reduce sentimentele de jet lag în timpul călătoriilor globale. Acest hormon natural este, de asemenea, testat ca un ajutor pentru somn cu persoanele în vârstă și alte populații. În plus, studiile se concentrează asupra faptului dacă melatonina poate sau nu ajuta la îmbunătățirea tiparelor de somn la persoanele cu depresie.

Te-ar mai interesa: „Cele mai nesănătoase produse” pe care ar fi bine ...

Există riscuri asociate cu administrarea de melatonină?

Melatonina, ca toate suplimentele alimentare naturale, este nereglementată și netestată pentru utilizare pe termen lung la oameni. Unii oameni consideră că melatonina provoacă amețeală și depresie. Alții spun că au adormit rapid cu melatonină doar pentru a se trezi în miezul nopții.

Cu toate acestea, studiile arată că melatonina pare a fi sigură în cazul utilizării pe termen scurt (trei luni sau mai puțin).

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

Câtă melatonină este nevoie pentru a ajuta la creșterea somnului?

O serie de studii arată că doar 0,1 până la 0,3 miligrame pot fi suficiente pentru majoritatea oamenilor. Experții sugerează că melatonina cu eliberare rapidă este posibil mai eficientă ca remediu pentru somn decât formulele cu eliberare lentă.

Este valeriana un remediu util pentru somn?

Valeriana este un extract din plante. Este unul dintre cele mai importante suplimente naturale pentru gestionarea anxietății și insomniei. Dar, conform bazei de date cuprinzătoare a medicamentelor naturale, nu există suficiente dovezi pentru a spune că este eficient în tratarea insomniei.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Valeriana este renumită pentru proprietatea de a relaxa sistemul nervos central

Unele descoperiri limitate arată că valeriana poate reduce timpul necesar pentru a adormi și poate îmbunătăți calitatea somnului. Spre deosebire de benzodiazepine, majoritatea oamenilor nu simt senzația de amețeală dimineață după ce au luat valeriană.

Alte descoperiri nu au fost la fel de promițătoare. Ei au arătat că, în comparație cu un placebo, valeriana nu ameliorează anxietatea sau insomnia mai bine decât placebo.

Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...

Există o oarecare susținere pentru ideea că utilizarea valerianei pe o perioadă de timp (cum ar fi peste patru săptămâni) poate fi mai eficientă decât administrarea acesteia doar o noapte. Oamenii care dorm prost pot găsi mai multe beneficii decât cei care dorm în mod normal buni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private