Sari la conținut

Cel mai eficient gomaj natural care te scapă de celulele moarte ale pielii și măști pentru ten, din ingrediente naturale, care aduc luminozitate chipului

Nimic nu este mai bun pentru piele decât ingredientele naturale. Când vine vorba de exfoliere, putem apela cu încredere la soluții naturale.

Ovăzul este minunat în alimentație, dar și pe piele. Iată ce beneficii poate avea.

Pulberea de ovăz este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru exfolierea pielii. Conține saponine care funcționează ca un produs de curățare naturală. Prin urmare, puteți aplica o mască de ovăz pe față, pe decolteu și pe gât, pentru a elimina pielea moartă și petele negre. Fulgii de ovăz au un efect rapid şi vizibil: catifelează, repară și întineresc pielea. Au, de asemenea, proprietăți de combatere a arsurilor solare. Măcinați fin o jumătate de ceașcă de fulgi de ovăz.

Adăugați trei până la patru linguri de suc de lămâie, pentru a face o pastă. Intindeți pe piele și, după ce s-a uscat perfect, înlăturați masca, spălând cu apă caldă din abundență. Repetați acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână.

Migdale

Migdalele ajută la revitalizarea și strălucirea pielii, precum şi la reducerea petelor şi a cicatricilor. Fiind bogate în vitamina E, antioxidanți și grăsimi sănătoase, migdalele contribuie și la sănătatea tegumentelor. Luați opt- zece migdale și inmuiați-le în lapte, peste noapte. Dimineața, le decojiți şi le pisați bine într-un mojar, apoi le amestecați cu o linguriță de lemn de santal pulbere și jumătate de linguriță de miere.

Pasta fină obținută se aplică și se menține pe față aproximativ 30 de minute. Apoi se spală. Utilizați această mască de față o dată sau de două ori pe săptămână. Un masaj cu ulei de migdale poate, de asemenea, să vă înfrumusețeze tenul, să reducă efectele razelor de soare asupra pielii și să estompeze petele întunecate și cicatricile.

Este indicat câte un masaj facial de două ori pe zi, timp de trei, patru săptămâni.

Zer de lapte

Laptele ajută să se estompeze petele, dar fără senzația de ,arsură” a lămâii. Acidul lactic va reduce gradat pigmentarea pielii și ii va reda luminozitatea. Amestecați patru lingurițe de zer cu două de suc proaspăt de roşii. Aplicați pe pete și spălați bine după 15 minute. Repetați această procedură de două ori pe zi, timp de patru până la cinci săptămâni.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel