luni, aprilie 12, 2021

Vara este anotimpul potrivit pentru eliminarea kilogramelor în plus, pentru că, în această perioadă, organismul nu mai are nevoie de energia unor alimente bogate caloric.

Acest lucru se reflectă într-un

apetit mai scăzut, pasul cel mai important către silueta mult dorită. În plus, pe parcursul verii, este mult mai uşor de urmat o dietă echilibrată şi diversificată, datorită marii varietăţi alimentare specifice acestui sezon, mai ales în ceea ce priveste fructele şi legumele.

Iată cinci fructe și legume de sezon care te ajută să slăbești fără efort:

1. Pepenele roșu

Bogat în licopen, un antioxidant cunoscut pentru efectele sale benefice asupra stării de sănătate, și cu un conținut de 90% apă, pepenele roșu, acționează miraculos asupra sistemului digestiv. O cură cu pepene roșu te

poate ajuta să slăbești până la 5 kilograme într-un timp scurt.

2. Piersicile

Efectul laxativ și detoxifiant le recomandă în dietele de slăbit, dar și în regimul asociat tratamentulului afecțiunilor hepatice, tumorilor, herpesului, a durerilor reumatice, hipertensiunii arteriale și chiar anemiilor.

3. Prunele

Prietenoase cu silueta sunt și prunele de vară, care se coc în iulie-august.
Aduc un aport considerabil de magneziu, sodiu, potasiu, fibre și fier, stimulează imunitatea și aduc o ameliorae vizibilă în afecțiunile nervoase.

4. Roșiile

Roşiile sunt vedetele verii, reprezintă

o sursă de sănătate şi vitalitate, dar sunt şi un aliat de nădejde în orice cură de slăbire.

Cu un conţinut bogat de apă, acestea sunt legumele ideale pentru o cură de slăbire perfectă şi sănătoasă. Numai 100 de grame de roşii oferă organismului o jumătate din necesarul de vitamine A şi C, care măresc rezistenţa organismului în faţa infecţiilor, vitamine din complexul B, foarte bune pentru întărirea sistemului imunitar, şi vitamina E, care limitează depunerea colesterolului pe vasele sangvine.

5. Castraveții

Castraveţii au un conţinut mare de apă (95%), enzime, vitamine (A, B1, B2

şi C), sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier, zinc, mangan şi iod. O cură cu această legumă este extrem de indicată deoarece este un bun depurativ, ajutând la evacuarea apei reţinute, dizolvarea acidului uric şi uraţi şi la eliminarea substanţelor toxice din organism. În plus, are efect antiinflamator.
Orice persoană ştie că într-o cură de slăbire cel mai important lucru este să elimini şi nu să depui. Castravetele este leguma perfectă pentru curăţarea tractului digestiv, pentru că stimulează şi uşurează tranzitul intestinal.

Fiind săracă în calorii, doar 10 kcal la 100 de grame, această legumă

poate fi consumată în orice cantitate doriţi. În plus, este foarte săţioasă. Castravetele mai are proprietatea de a ajuta la subţierea depozitelor de grăsime de pe abdomen.

Ultimele stiri

Parteneri