joi, martie 4, 2021

Oamenii de știință au descoperit cea mai bună perioadă în care orice femeie se poate lăsa de fumat.

Cele care renunță la acest obicei înaintea ciclului menstrual au mai mult succes. Femeile se lasă mai greu de țigări decât bărbații tocmai din cauza ciclului menstrual.

Femeilor le e cel mai dificil să renunțe la fumat în faza foliculară-care începe imediat după menstruație-potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Montreal.

Cercetarea publicată în revista Psychiatry și coordonată de prof. Adrianna Mendrek a inclus date de la 34 de femei care fumau câte 15 țigarete pe zi.

 

According to the University of Montreal study, women may find it harder to kick the habit at the start of the follicular phase - which begins after menstruation. File photo

”Studiul nostru a scos la iveală că femeile au o poftă de fumat incontrolabilă în timpul fazei foliculare și că cel mai bine ar fi să încerce să renunțe la acest obicei înaintea menstruației. Un posibil motiv ar fi că scăderea nivelului de estrogen și progesteron înrăutățește sevrajul și crește activitatea circuitelor neuronale asociate cu poftele”, a explicat prof. Mendrek

Ultimele stiri

Parteneri