Sari la conținut

Cel mai eficient truc pentru a elimina calcarul din toaletă

toaleta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Greseli pe care le faci la toaleta

Curățarea băii este una dintre cele mai importante treburi din casă. Datorită utilizării frecvente și a contactului constant cu apa, este frecvent să se acumuleze bacterii, ceea ce poate reprezenta un risc pentru sănătate.

Dintre numeroasele produse de curățare disponibile, este esențial să le selectați cu atenție pe cele utilizate în casă. Adesea, în încercarea de dezinfectare completă, se folosesc produse foarte puternice care pot avea efecte adverse asupra mediului.

De aceea, chiar dacă există alternative, trebuie să fim conștienți de daunele pe care le putem cauza mediului și chiar nouă înșine dacă nu învățăm să alegem cu înțelepciune ingredientele pe care le folosim.

Curățarea locuinței în cel mai eficient mod

Toaleta este unul dintre locurile în care se acumulează cel mai mult calcar și bacterii. Calcarul, un element calcaros, se lipește ferm în interiorul toaletei, ceea ce este o adevărată bătaie de cap pentru cei care trebuie să facă curățenia zilnică.

Deși pe piață există o gamă largă de produse puternice pentru a scăpa de această murdărie, cele mai multe dintre ele nu sunt bune pentru sănătatea dumneavoastră sau pentru mediu.

La fel ca în multe alte domenii ale vieții, soluția se află în ceea ce aveți deja în casă: ingrediente precum bicarbonatul de sodiu și oțetul au revenit în atenție datorită reînvierii vechilor trucuri de curățare.

Îndepărtați calcarul din toaletă cu acest ingredient

Cel mai elementar truc pentru a elimina calcarul din toaletă necesită un singur ingredient pe care cu siguranță îl aveți în casă: lămâia. Acest fruct citric este suficient pentru a scăpa de murdăria din toaletă.

Iată pașii de urmat:

  • Taie mai multe lămâi în felii și pune-le într-un blender cu o jumătate de litru de apă.
  • Procesați până obțineți un amestec omogen pe care îl puteți pune într-un recipient.
  • Întindeți o cantitate consistentă din produsul preparat pe suprafața interioară a toaletei.
  • A doua zi dimineață, adăugați săpun lichid și, dacă aveți acasă bicarbonat, acesta va întări efectul de curățare.
  • Cu un burete sau o perie, frecați toată partea interioară a toaletei și veți vedea cum vor dispărea calcarul și restul murdăriei.
  • Clătiți și asta e tot!
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel