Sari la conținut

‘Sunt doctor – iată ce nu trebuie să faci niciodată după ce mergi la toaletă’

În multe case există adesea o luptă continuă pentru a afla cine a lăsat capacul de toaletă ridicat – de obicei din vina bărbatului. Deși acest lucru poate părea inofensiv, un expert a avertizat că un obicei similar ar putea avea consecințe deosebit de neplăcute.

Mai exact, lăsarea capacului de toaletă ridicat atunci când se trage apa este o modalitate sigură de a răspândi bacterii nedorite prin baie, a declarat un medic.

Microbii și agenții patogeni s-ar putea răspândi chiar și pe obiectele care vor intra ulterior în contact cu fața dumneavoastră, cum ar fi periuțele de dinți și prosoapele.

Doctorul Karan Rajan, medic chirurg din cadrul NHS, a accesat platforma de socializare TikTok pentru a da mai multe explicații.

Pentru a-și ilustra punctul de vedere, el a arătat imagini cu agenți patogeni evidențiați în verde neon care sunt expulzați dintr-o toaletă în timp ce se trage apa.

Ce nu trebuie să faci niciodată după ce mergi la toaletă

El a spus: „Dacă nu închideți capacul de la toaletă după ce trageți apa, cu siguranță o veți face după ce veți vedea asta.

„Ochii voștri de om nu pot vedea acest lucru, dar de fiecare dată când trageți apa la toaletă cu capacul deschis, creați un vulcan de canalizare.

„Acest lucru permite ca sucul de toaletă aerosolizat să călătorească departe și în larg.

„Pentru a surprinde acest val dezgustător, tsunami format din valuri microscopice de agenți patogeni, oamenii de știință au folosit lasere verzi strălucitoare și echipamente de filmare pentru a capta mișcarea micilor picături de apă.”

Potrivit doctorului Rajan, într-un experiment, picăturile contaminate s-au deplasat cu doi metri pe secundă, ajungând la o înălțime de un metru și jumătate deasupra vasului de toaletă.

„Unele dintre cele mai mici picături puteau să rămână în aer mai mult de câteva minute, plasându-se la înălțimea optimă a nasului pentru oamenii neștiutori”, a spus el.

Dr. Rajan a avertizat că agenții patogeni din interiorul picăturilor ar putea conține E coli, adenovirus și norovirus,

Pentru a evita acest lucru, el a sfătuit să țineți capacul toaletei închis atunci când trageți apa.

Dar a recomandat, de asemenea, dezinfectarea regulată a vasului de toaletă și a periei de toaletă pentru a reduce încărcătura de agenți patogeni.

@dr.karanr Shut the lid! @💉 Dr Charles MD 💉 ♬ original sound – Dr Karan Raj

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel