sâmbătă, decembrie 4, 2021

Cancerul care apare la nivelul stomacului se numeşte cancer sau neoplasm gastric. Acesta este o afecţiune malignă, în care celulele neoplazice apar iniţial la nivelul mucoasei gastrice şi apoi se extind dincolo de peretele stomacului în ţesuturile învecinate.

În tara noastra, cancerul gastric reprezintă cea mai frecventă formă de tumoră malignă a tractului digestiv şi în fiecare an sunt depistate în jur de 3.000 de cazuri noi de cancer gastric, cele mai multe dintre ele în stadii avansate.

Te-ar mai interesa: Medicul Mihai Craiu, mesaj de adio, după mai multe...

Potrivit cercetătorilor, o dietă bogată în sare împreună cu bacteria Heliobacter pylori care cauzează ulcerul cresc considerabil riscul cancerului gastric.

Noua cercetare publicată în jurnalul Infection and Immunity scoate în evidenţă încă un motiv pentru care consumul de sare ar trebui redus.

Aproape jumătate dintre oameni au bacteria H. Pylori fără să prezinte vreun simptom. Persoanele care au această bacterie sunt de 6 ori mai predispuşi la dezvoltarea cancerului gastric, însă îm combinaţie cu o dietă bogată în sare, riscul de cancer creşte mai mult.  

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri