Sari la conținut

Cel mai frecvent semn al cancerului de creier. Nu îl ignora

Din cuprinsul articolului

În mod normal, majoritatea persoanelor cu dureri de cap se pot simți mult mai bine făcând schimbări în stilul de viață, învățând diferite moduri de relaxare sau, în unele cazuri, luând medicamente.

Cu toate acestea, atunci când se confruntă cu dureri de cap severe, pacienții pot crede că este un simptom al unei tumori pe creier, dar acest lucru este rar.

O durere de cap este rareori un semn de cancer la creier. Merită menționat faptul că o tumoare pe creier este o masă care se dezvoltă în creier cu creșterea necontrolată a anumitor celule care ar putea fi din creier însuși sau provin din metastaze tumorale în alte părți ale corpului.

Mai exact, tumorile cerebrale sunt clasificate ca tumori benigne sau maligne. Primele se referă la creșterea lentă și sunt vindecabile atunci când sunt îndepărtate complet prin intervenție chirurgicală. În schimb, tumorile maligne au tendința de a crește mult mai repede și nu sunt vindecabile prin intervenție chirurgicală.

Până în prezent, cauza acestui tip de tumoră este necunoscută, dar se știe că doar un procent foarte mic este legat de bolile ereditare. În plus, se știe care factori precum fumatul cresc riscul de cancer cerebral și pulmonar.

Simptomele unei tumori pe creier

Ca atare, simptomele tumorii cerebrale depind în mare măsură de locul în care crește tumora. Potrivit Top Doctors, cele mai frecvente sunt durerile de cap împreună cu simptome precum dificultatea de vorbire, defecte neurologice, pierderea forței în jumătate din corp, lipsa de coordonare, probleme de vedere, epilepsie sau modificări cognitive și comportament.

Cu toate acestea, aceste simptome menționate pot fi confundate cu cele ale unui infarct cerebral sau accident vascular cerebral, în principal din cauza deviației gurii, a dificultăților de vorbire și a pierderii mobilității unei părți a corpului. Așadar, este esențial să consultați un medic pentru a determina problema de sănătate și a o trata la timp.

Top Doctors detaliază câteva caracteristici care apar atunci când cefaleea severă indică faptul că poate exista un risc de tumoră cerebrală:

  • Este mai intensă, nu răspunde la fel de bine la analgezicele obișnuite și durează de obicei mai mult de o săptămână.
  • Este însoțită de mai multe simptome precum greață, vărsături sau modificări de comportament, printre altele.
  • Are de obicei vârfuri de intensitate dimineața când te trezești.
  • Rareori afectează mijlocul capului, așa cum se întâmplă în cazul migrenelor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel