Sari la conținut

Cel mai frecvent SEMN al cancerului de vezică urinară, observat la 85% dintre pacienți

vezica urinara
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
5 suplimente benefice pentru vezica urinară

Atenția acordată oricăror modificări în urină ar putea face diferența între a depista eventualele modificări canceroase și a le lăsa să treacă neobservate.

Cancerul de vezică urinară nu declanșează întotdeauna o serie întreagă de semne de avertizare. De fapt, hematuria este considerată cel mai frecvent simptom, care apare în 85% din cazuri. Iată care sunt indiciile vizibile care ar putea ajuta la identificarea acestui steag roșu.

Cancerul de vezică urinară apare atunci când în mucoasa vezicii urinare se dezvoltă o creștere de țesut anormal, cunoscută sub numele de tumoare.

Poziția tumorii înseamnă că primul semn de avertizare apare de obicei la toaletă.

Potrivit NHS, hematuria este considerată „cel mai frecvent” simptom al cancerului de vezică urinară.

Hematuria este un termen medical pentru prezența sângelui în urină, care poate fi vizibilă cu ochiul liber sau poate fi detectată de un test de urină.

Cel mai frecvent SEMN al cancerului de vezică urinară

Acest semnal de alarmă este, de obicei, nedureros, dar s-ar putea să îl observați atunci când verificați vasul de toaletă după ce faceți pipi.

Serviciul de sănătate explică: „Este posibil să observați dungi de sânge în urină sau sângele poate face ca urina să devină maro.

„Sângele nu este întotdeauna vizibil și poate să apară și să dispară.”

Cercetarea, publicată în revista Expert Review of Anticancer Therapy, subliniază, de asemenea, hematuria ca fiind un semn cheie al cancerului de vezică urinară.

Cercetătorii au explicat că acest semn de avertizare este observat la aproximativ 85% dintre pacienții cu această boală.

Aceștia au explicat că hematuria este declanșată de o hemoragie directă a tumorii, care descrie o sângerare.

În ciuda faptului că sângele în urină este considerat un semn cheie al cancerului de vezică urinară, hematuria poate fi cauzată și de o varietate de afecțiuni benigne, cum ar fi infecțiile tractului urinar.

Cu toate acestea, ar trebui să vă vizitați medicul de familie dacă aveți sânge în urină, astfel încât cauza să poată fi investigată corespunzător, recomandă NHS.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel