Sari la conținut

Cel mai inspaimantator aditiv din mancarea ta: caragenanul

alimente grase
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
alimente care pot forma cheaguri de sânge

Daca ai obiceiul de a citi cu atentie etichetele produselor alimentare cumparate, cel mai probabil cuvantul “caragenan” nu iti este strain.

Caragenanul, sau E407, este un aditiv alimentar cu rol de ingrosare, gelifiant, emulgator si umectant. Caragenanul se foloseste fel de fel de produse, de la inghetata la carne procesata, dar si in produsele special destinate vegetarienilor. Un regulament al Comisiei Europene arata ca substanta caragenan poate fi folosit ca aditiv alimentar. Insa acest lucru nu a oprit o companie de produse alimentare din SUA, WhiteWave Foods, sa renunte la folosirea caragenanului si sa militeze pentru interzicerea lui. Inaintea lor, compania producatoare de iaurturi Stonyfield Organic a decis la randul lor sa renunte la folosirea caragenanului.

Motivul? Tot mai multe voci, atat din randul expertilor, cat si din randul populatiei consumatoare, au atras atentia ca acest aditiv alimentar favorizeaza inflamarea tractului digestiv.

Continuarea pe lyla.ro. 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel