sâmbătă, iunie 6, 2020

Nucile si uleiul de masline extravirgin scad riscul producerii infarctului, a atacului vascular-cerebral si reduc frecventa deceselor din cauze cardiace cu mai bine de o treime.
Un studiu efectuat in Spania asupra peste 7.400 de persoane cu varste cuprinse intre 55 si 80 de ani, toti fumatori, supraponderali si diabetici, arata ca nucile si uleiul de masline extravirgin aduc beneficii esentiale sanatatii, chiar si in cazul celor suferinzi de diverse afectiuni.
Nucile si uleiul de masline si-au dovedit cel mai bine eficienta in ceea ce priveste prevenirea problemelor cardio-vasculare. Studiul publicat in revista de specialitate „New England Journal of Medicine” arata, totodata, ca dieta mediteraneana este cel mai bun stil de alimentatie pentru inima si circulatie.
Desi au fost realizate numeroase alte studii care vizau efectele alimentatiei bazate pe grasimi bune asupra sistemului circular-vascular, cercetarea efectuata in Spania este prima care are ca subiecti persoane supraponderale, diabetice si fumatoare – grupul cu cel mai mare risc de infact, de atac vascular-cerebral si in randul caruia se inregistreaza cea mai mare rata de deces din cauze cardiace.
Continuarea pe Lyla.ro

Parteneri