marți, noiembrie 30, 2021

Pește nociv pe piața de desfacere din România! La noi în țară ajung mari cantităţi de peşte despre a cărui provenienţă ştim foarte puţine lucruri.

La un consum de 120.000 de tone, 80% provine din import

Te-ar mai interesa: VIDEO. Cum se realizează testul de salivă la copii...

şi nu neapărat din importul cel mai fericit sau din sursele cele mai sigure, susţine Adrian Izvoranu, directorul Casei Române de Comerţ Agroalimentar ”Unirea”, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă poate oferi detalii despre aceste importuri nesigure, Izvoranu a dat exemplul unei situaţii în care pe piaţa românească au apărut cantităţi mari de crap de captură provenit din Italia, deşi această ţară nu are decât crap de acvacultură.

”Am avut mari cantităţi de crap de captură Italia, dar eu am stat multă vreme în Italia şi ei nu au acolo decât crap de acvacultură şi acum au mari probleme pentru

Te-ar mai interesa: Sfântul Andrei, tradiții, obiceiuri și supersitiți...

că lacurile acelea sunt infestate cu metale grele. Dacă citiţi presa italiană în perioada în care la noi, nu ştiu dacă întâmplător sau nu, nu ştiu cum s-a întâmplat fenomenul, dar taman atunci au fost capturate nişte cantităţi de peşte toxic şi bieţii italieni prindeau nişte buni români pescari care făceau contrabandă în lacurile acelea unde este interzis pescuitul. Din păcate, ajung în România mari cantităţi de peşte despre a cărui provenienţă ştim foarte puţine lucruri”, a susţinut şeful Casei de Comerţ.

”Intervenim în valorificarea potenţialului în zona peştelui, a producţiei piscicole

Te-ar mai interesa: Alimente cu efect antiviral. Nutriționist: Ajută l...

în România. De ce? Pentru că este un produs de bază foarte necesar. Consumul de peşte în România, la cele 120.000 tone pe care le consumăm, din păcate este tributar importului. 80% din această cantitate provine din import şi nu neapărat din importul cel mai fericit şi nu neapărat din sursele cele mai sigure şi nu neapărat în condiţiile cele mai bune de calitate şi de preţ”, a mai precizat Izvoranu.

El a spus că această societate nou creată va interveni în valorificarea potenţialului în zona peştelui, a producţiei piscicole în România, pentru că este un produs de bază foarte necesar.

Te-ar mai interesa: Omicron, pe cale să provoace o nouă pandemie?! Med...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri