miercuri, iunie 7, 2023

Cel mai PERICULOS aliment pentru ficat. Prof. dr. Vlad Ciurea  nu mai are nevoie de nicio prezentare. Într-un post cat realizat cu Cătălin Măruță, celebrul neurochirurg a explicat ce alimente sunt periculoase pentru creier, ficat și pentru întreg organismul.

„Statul înseamnă sedentarism, înseamnă boli și de aici încep tensiune, diabet, colesterol. Toate bolile se adună, din doctor în doctor. Mă mișc, deci exist. (…) Mișcarea este foarte importantă. Contează foarte mult și alimentația. Am scos toate mâncărurile grele, am scos slana, care e bună, dar în cantități mici. Ca și peștele gras”, a spus Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Endocrinolog: Oboseala persistentă, irascibilitate...

”Carnea asta roșie, tare, vă dați seama că este toxică. Nu numai pentru creier, dar și pentru ficat, și pentru organism. Nu poți digera totul.

Și să nu uităm că al doilea creier al organismului este în intestin. De aceea noi trebuie să gândim foarte bine ce se întâmplă în partea de jos a corpului, deoarece intestinul acesta trebuie să funcționeze. A funcționat intestinul, este minunat!

Dacă mergem mai departe cu ceea ce ne trebuie nouă, am spus de mișcare, ne trebuie un aer cât mai curat. Nu știu de ce dar noi parcă suntem împotriva noastră. Noi facem poluare. De ce facem poluare? Parcă noi nu am avea copii. Toate distrug sănătatea copiilor noștri”, a mai explicat renumitul neurochirurg.

Te-ar mai interesa: 5 semne de avertizare pentru un atac de cord care ...

Care este cea mai bună apă de băut. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Luptă împotriva a numeroase boli”

”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta.

În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus Vlad Ciurea în podcastul lui Cătălin Măruță.

Te-ar mai interesa: Ce cauze are la baza mirosul puternic al transpira...

Cu ce își îndulcește prof. dr. Vlad Ciurea cafeaua: ”Zahărul este toxic!”
Medicul susține că zaharul rafinat este extrem de toxic, motiv pentru care ar trebui înlocuit cu îndulcitori mai sănătoși.

”Zahărul este un toxic. Zahărul adevărat, ăsta super, super rafinat, este toxic. Am încercat și eu cu stevia, nu mi-a plăcut.

Acum am găsit aceste pliculețe cu zahăr verde. Sau dacă fac cafea, până mă pregătesc, cafeaua se răcește, pentru că nu ai voie în cafea fierbinte, și pun miere. Mierea este miere”, a explicat medicul Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Ridurile din creier dictează funcția acestuia. Stu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private