duminică, februarie 5, 2023

Preparatele care nu pot lipsi sub nici o forma de pe masa de Craciun sunt cele tradiționale romanești, românii nu uită de dulciuri, iar cele mai bune pentru creier au fost dezvăluite de prof. dr. Vlad Ciurea.

Aceste alimente sunt cele mai uzuale și folosite alimente de către români, precum ciocolata.

„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută. Ciocolata ne ajută, cacaua ne ajută, stimulează şi ajută. Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier. Apoi, dulce, dar nu zahăr, care este rafinat. Dar dulcele din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie”, a spus prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, într-un interviu televizat.

Te-ar mai interesa: Cât câștigă lunar cel mai bine plătiți medici de f...

Chiar dacă lumea se ferește de dulciuri, trebuie să știți că ele ne fac și bine. Oamenii se feresc de ele din diferite perspective, cum ar fi dibaetul, problemele de sănătate, cariile dentare, și multe altele, însă prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă.

Medicul a menționat că reducerea totală a dulciurilor este o mare greșeală. Creierului uman îi plac în totalitate, însă nu trebuie să exagerăm.

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie. Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem”, mai spune celebrul medic.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre crizele de ficat. Ce semne apar câ...

Dulciurile sunt bune și dau energie celulei nervoase

Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao.(…) Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă!”, a scris prof. dr. Vlad Ciurea, pe contul de Facebook.

Te-ar mai interesa: Patru semne care prevestesc un infarct. Corpul te ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private