Sari la conținut

Cel mai puternic om al planetei, vaccinat cu un ser anti-COVID actualizat

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Vaccin anti-covid

Preşedintele american Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, a primit un vaccin anti-Covid-19 actualizat şi s-a vaccinat şi împotriva gripei sezoniere, a anunţat medicul său.

„Pe măsură ce intrăm în sezonul de răceală şi gripă, preşedintele îi încurajează pe toţi americanii să îi urmeze exemplul”, a transmis medicul personal al preşedintelui, Kevin O’Connor.

Joe Biden a primit, de asemenea, „în urmă cu câteva săptămâni” un nou vaccin împotriva virusului respirator sinciţial (VSR), care este responsabil de infecţii respiratorii precum bronşiolita şi care poate fi deosebit de periculos pentru persoanele în vârstă şi bebeluşi.

Americanii peste 60 de ani ar trebui să se vaccineze împotriva VSR

Autorităţile sanitare din SUA recomandă acum ca toţi americanii cu vârsta de 60 de ani şi peste să fie vaccinaţi împotriva VSR.

Potrivit News.ro, aceştia au autorizat, de asemenea, o versiune actualizată a vaccinurilor Covid 19 de la Pfizer şi Moderna, mai bine adaptată la variantele virusului aflate în prezent în circulaţie.

Numărul de spitalizări legate de Covid-19 a crescut în ultimele săptămâni în Statele Unite, însă succesul acestei noi campanii de vaccinare este incert: precedenta doză de rapel împotriva Covid-19 a fost administrată doar de 17% din populaţia americană.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.