Sari la conținut

Cel mai puternic somnifer natural: ceai de banane. Iată cum se prepară și când se bea

ceai de banane
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
ceai de banane

Din cuprinsul articolului

Cel mai puternic somnifer natural: ceai de banane. Iată cum se prepară și când se bea acest ceai cu efecte incredibile pentru cei care au probleme cu somnul.

 

Deși bananele ne dau energie și sunt recomandate a fi consumate înainte și după sport sau efort fizic, tot bananele ne ajută și să dormim mai bine.

Dacă unele persoane care  suferă de insomnie apelează la somnifere sau alte metode pentru a putea dormi noaptea, există şi căi naturale şi la îndemâna oricui care ajută, potrivit healthline.com.

Printre acestea se numără ceaiul de banane, o băutură mai puţin cunoscută, dar foarte eficientă şi plăcută la gust.

Ceaiul preparat din banane ajută la un somn bun, liniştit şi ne ajută să ne trezim mai odihniți, semn că somnul a fost odihnitor.

Cum se prepară ceaiul de banane

Pentru a prepara ceaiul de banane, ai nevoie de o singură banană și un vârf de cuțit de scorțișoară. Se taie cele două capete ale bananei, iar restul bucăţii se pune într-un ibric cu apă fiartă.

Se lasă la fiert timp 10 minute, apoi se scoate fructul din apă. În acest ceai, deşi plăcut la gust, se mai poate adăuga un praf de scorțișoară, pentru o aromă și mai plăcută. Atenție, nu se pune zahăr!

Acest ceai se poate face cu banana întreagă, cu tot cu coajă sau se poate decoji. Dacă faceţi ceaiul cu tot cu coajă, atunci fructul trebuie spălat bine. De asemenea, dacă preferaţi ceaiul cu coajă, atunci acesta se lasă la fiert 15-20 de minute.

Pentru ca somnul să vină mai repede, după o zi stresată, ceaiul de banane se bea cu o oră înainte de culcare, notează BZI LIVE.

Pe lângă efectul de somnifer, o ceaşcă de ceai de banane este bogată în nutrienţi esenţiali, având numeroase beneficii pentru sănătate.

Ceaiul de banane este bogat în potasiu, substanţă ce este necesară pentru buna funcţionare a sistemului cardio-vascular, nervos şi muscular.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Chung Shan din Taiwan, în urma unor teste realizate timp de doi ani, a ajuns la concluzia că învelişul galben al bananei are un nivel ridicat de serotonină.

Așadar, alegeți să preparați ceaiul cu tot cu coaja de la banană, pentru a obține cele mai bun rezultate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel