Sari la conținut

Cel puțin 20 de femei, operate de un medic fals, în București și Constanța

Sursă foto: Antoni Shkraba/Pexels

Cel puțin 20 de femei, operate de un medic fals. Conform Poliției Capitalei, o tânără din București este suspectată că a efectuat diverse intervenții de chirurgie estetică, deși nu are pregătire în domeniu, iar victimele ar fi cel puțin 20 de femei.

Potrivit informațiilor furnizate de polițiști, această tânără ar fi practicat ilegal medicina din 16 august 2022 și până în prezent.

„Fără a deține certificări oficiale în domeniul medical, s-ar fi pretins a fi medic în țara noastră, efectuând repetat intervenții chirurgicale estetice minim invazive, în circumstanțe nelegale. (…) ar fi desfășurat proceduri caracteristice medicului plastician/estetician sau dermatolog, pentru cel puțin 20 de femei, incluzând injecții cu acid hialuronic și alte tratamente, la o locație neautorizată din București și la o locație din județul Constanța”, a declarat Poliția Capitalei, potrivit hotnews.ro. 

Un alt medic fals a făcut operații estetice în România

În urma acestor activități, tânăra din București ar fi obținut venituri de aproximativ 20.000 de lei.

Ea a fost reținută și dusă la interogatorii, iar investigațiile sunt în curs, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, pentru infracțiunile de practicare fără autorizație a unei profesii sau activități și înșelăciune.

Tânăra din București are un număr de peste 3.000 de urmăritori pe platforma Instagram, unde își promova ilegal serviciile oferite, ultima postare fiind făcută chiar marți.

În vârstă de 31 de ani, femeia a fost amendată cu 70.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) București. Ea va fi prezentată instanței (cu propunere de arestare preventivă, control judiciar sau altă măsură) după reținerea ei pentru 24 de ore.

„În contextul efectuării percheziției domiciliare, au fost prezenți și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică București, care au constatat lipsa documentelor de reglementare sanitară și a autorizațiilor de funcționare, femeii în cauză fiindu-i aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 70.000 de lei, conform HGR 817/2011”, au mai transmis autoritățile.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel