Categories: Stil de viaţă

Cele 5 legume care ajută la reducerea riscului de cancer. Adaugă-le negreșit în dieta ta!

Legume care ajută la reducerea riscului de cance. O dietă bogată în nutrienți nu este numai bună pentru sănătatea ta, ci te ajută și să te menții în formă.

Potrivit experților în sănătate, ceea ce mănânci afectează multe aspecte ale sănătății tale, inclusiv riscul de a dezvolta boli cronice precum boli de inimă, diabet și chiar cancer.

Medicii spun că dezvoltarea cancerului este influențată foarte mult de ceea ce mănânci, deoarece multe alimente conțin compuși benefici care ajută la scăderea creșterii temutei boli.

Când vine vorba de dietă, consumul de legume este o necesitate. Cu toate acestea, există câteva care ajută la combaterea cancerului și a progresiei acestuia. Pe lângă faptul că oferă diverse alte beneficii, aceste cinci legume protejează imunitatea și promovează creșterea celulelor sănătoase.

Legume care ajută la reducerea riscului de cancer: Roșii

Un element de bază din bucătăria mondială, roșiile sunt delicioase și foarte benefice pentru sănătate. Leguma este încărcată cu licopen, un compus care este responsabil pentru culoarea roșie vibrantă, precum și pentru proprietățile sale anticancerigene.

Multe studii efectuate pentru a-i găsi utilitatea în combaterea cancerului au dovedit semnificativ că un aport crescut de licopen reduce riscul de cancer de prostată. 

Potrivit American Institute of Cancer Research, testele de laborator au confirmat că licopenul oprește creșterea celulelor canceroase, precum și previne creșterea carcinogenezei induse chimic la modelele animale.

Medicii recomandă includerea aportului de roșii în fiecare zi, adăugându-le la sandvișuri, salate sau sosuri.

Brocoli

Broccoli este o legumă cruciferă încărcată cu sulforafan; un compus vegetal care are cele mai puternice proprietăți anticancerigene. Potrivit unui studiu publicat în National Library of Medicine, sulforafanul poate reduce dimensiunea și numărul celulelor canceroase de sân cu până la 75%. 

Potrivit experților în sănătate, broccoli ajută la scăderea riscului de cancer colorectal.

Medicii recomandă să consumați broccoli în fiecare săptămână pentru a obține beneficiile de combatere a cancerului ale legumei.

De asemenea, legumele sunt încărcate cu antioxidanți precum carotenoizi, vitamina C, glucozinolați, acid folic, fibre alimentare și flavonoli, toate acestea contribuind la reducerea bolilor vasculare.

Legume benefice: Usturoi

Usturoiul este bogat într-un compus activ cunoscut sub numele de alicină, care poate ucide celulele canceroase în diferite studii. 

De asemenea, consumul regulat de usturoi scade riscul de cancer colorectal, ajutând la repararea ADN-ului, încetinind creșterea celulelor canceroase și scăzând inflamația.

Medicii spun că includerea zilnică a 2-5 grame de usturoi proaspăt în dieta dumneavoastră vă poate ajuta să profitați de proprietățile sale de promovare a sănătății.

Spanac

Legume precum spanacul sunt surse bune de antioxidanti beta-caroten si luteina. În afară de asta, spanacul conține și vitamina C, care servește ca protector împotriva dezvoltării celulelor canceroase.

Potrivit experților în sănătate, antioxidanții ajută la blocarea radicalilor liberi și a agenților cancerigeni din organism.

 

Legume care reduc riscul de cancer: Fasole

Încărcată cu fibre și proteine, fasolea ajută la protejarea împotriva cancerului colorectal. Diverse studii în acest sens au spus că persoanele cu antecedente de tumori colorectale au avut tendința de a avea un risc scăzut de recidivă a tumorii prin consumul regulat de fasole în dieta lor. 

Potrivit medicilor, unele soiuri de fasole, cum ar fi fasolea pinto și roșie, sunt surse remarcabile de antioxidanți și ar trebui incluse în dieta dumneavoastră împotriva cancerului.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

8 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

9 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

9 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

10 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic