miercuri, iunie 7, 2023

Considerat un organ esenţial al corpului uman, ficatul filtrează constant, detoxifică, sintetizează şi procesează o mare varietate de substanţe fiziologice.

Cu toate că ficatul are capacitatea naturală de a elimina toxinele prin filtrarea sângelui, medicii atrag atenţia că, din cauza gradului de poluare crescut la care suntem expuşi zilnic, detoxifierea nu mai este realizată corespunzator, iar ficatul oboseşte şi apar diverse afecţiuni medicale.

Te-ar mai interesa: Profesorul Mircea Beuran: Aceasta este cea mai bun...

Un mod natural de detoxifiere a ficatului este folosirea unei reţete cu suc de sfeclă roşie, care poată să distrugă grăsimile depozitate la nivelul ficatului, ajutându-l să funcţioneze corect.

Datorită unui compus numit betacianină care, de altfel, dă şi culoarea roşie a sfeclei, această rădăcinoasă are un efect benefic asupra ficatului, stimulând eliminarea toxinelor periculoase (din alcool sau din mâncare) și a reziduurilor metabolice.

Ficatul îndeplineşte peste 500 de funcţii în organism

Starea ficatului influenţează starea generală de sănătate a unei persoane, îndeplinind peste 500 de funcţii în organism.

Suc de sfeclă roşie cu portocală şi ghimbir

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 iunie 2023. Capricornii trag biletul no...

Ingrediente:

– o rădăcină de sfeclă roşie;

– o portocală;

– o lămâie;

– o bucatică de ghimbir, tăiată mărunt.

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele cu blenderul şi se adaugă o lingurită de miere.

Pentru a fi eficientă, cura de detoxifiere trebuie să fie ţinută între 3 şi 7 zile, perioadă în care este recomandată o dietă bogată în salate, fructe, supe şi multă apă.

Te-ar mai interesa: Ce cauze are la baza mirosul puternic al transpira...

De asemenea, în timpul detoxifierii este important să fie eliminate de tot cafeaua, alcoolul, prăjelile, zahărul şi făinoasele rafinate şi să fie înlocuite cu cereale integrale şi proteine care se digeră uşor, aşa cum sunt iaurtul sau lintea.

Pentru o detoxifiere eficientă, sucul trebuie consumat cu o oră înainte de masă sau la un interval de 1-2 ore după masă. Se recomandă un consum maxim de 3 şi 5 pahare de suc pe zi.

Te-ar mai interesa: Ponturi pentru scăderea colesterolului ”RĂU”...

Pe lista proprietăţilor benefice ale sfeclei se numără şi efectul anticancerigen, ştiut fiind că sfecla roşie crudă este folosită cu succes ca tratament oncologic. Nu este de neglijat nici efectul de reglare a nivelului colesterolului, precum şi calitatea sa de a îmbunătăţi rezistenţa la efort şi tratarea anemiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private